Bemer

Bemer
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta je bemer?

Bemer terapija svojim elektromagnetnim svojstvima utiče na MIKROCIRKULACIJU (ciljano, na određeni deo tela), poboljšava njen rad bioritmičkim širenjem (vazodilatacijom) i skupljanjem (vazokonstrikcijom) i najmanjih krvnih sudova. Ovim procesom vazomocije uzrokuje se imuni odgovor u vidu samoizlečenja. Tkiva poprimaju svoje primarne funkcije, snabdevaju se kiseonikom i hranljivim materijama, ubrzava se proces razgradnje i resorpcije produkata inflamacije (upale), izazvane nekom traumom (povredom) ili degeneracijom tkiva.

  Bemer , dakle, omogućava organizmu ključne funkcije, odnosno oporavak, odmor i regeneraciju tkiva, što posledično dovodi kako do fizičke tako i do psihičke uravnoteženosti, koja je u fazi oporavka veoma bitna, posebno pacijentima koji su izloženi bolnim stanjima. Njegova svojstva su toliko korisna da se često mogu koristiti i profilaktički (preventivno).

  Bemer-terapija-fizijatrik

  Kada se primenjuje bemer terapija?

  Bemer terapija se primenjuje kod:

  • degenerativnih promena (hroničnog stanja artritisa)
  • postinflamatornih procesa (nakon trauma tkiva muskuloskeletnog sistema, fraktura, distorzija)
  • zarastanja rana ili autoimunih bolesti koje se ogledaju promenama na koži (psorijaza, ekcemi, akne)
  • hroničnih poremećaja metabolizma (diabetes mellitus)
  • otklanjanja mogućnosti infekcija
  • jačanja imunog sistema
  • povećavanja fizičke izdržljivosti, kao i kod pacijenata koji pate od hroničnog umora, stresa, a primenjuje se i kod pacijenata kod kojih je dijagnostikovana multipla skleroza (Sclerosis multiplex).

  Kako se primenjuje bemer terapija?

  Sam proces terapije se odvija u prijatnom i za pacijenta relaksiranom položaju. Koriste se prostirke i posebni dodaci koji se mogu aplikovati na određeni deo tela u zavisnosti od toga da li efekat terapije primenjujemo na skeletno-mišićni sistem ili kožu.

  063355085
  track