Tretman lica

Tretman lica
14:21h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Usporavanje procesa starenja kože

Postoje brojni faktori koji utiču na procese starenja kože. Štetni uticaji spoljašnje sredine, ubrzan način zivota, UV zračenje, nedovoljno uzimanje tečnosti, pušenje, ali i nezdrava ishrana i stres utiču na kožu lica i dovode do njenog ubzanog starenja.

Zbog svih ovih uticaja koža gubi elastičnost i teksturu. Takođe, s vremenom dolazi do smanjenja broja kolagenih vlakana, što dovodi do opuštanja koze, gubitka volumena, kao i pojave bora.

Svi ovi procesi starenja se ne mogu zaustaviti, ali se mogu tretirati i znatno usporiti.

U cilju revitalizacije lica primenjujemo neinvazivne metode koje uključuju:

 • tretman exilis elite aparatom
 • manuelnu masažu lica
 • vežbe za podizanje tonusa mišića lica i vrata

Evaluacija (procena) stanja pacijenata za revitalizaciju lica

Program revitalizacije kože lica predstavlja primenu manuelnih i aparaturih tehnika u cilju smanjenja bora i zatezanju kože lica, vrata i dekoltea. Pregled lekara specijaliste i strukovnog fizioterapeuta uz kompletnu anamnezu predstavlja način na koji dolazimo do zaključka koji tretman treba sprovesti i kakvim intenzitetom.

Program je individualan i zavisi od želja i mogućnosti klijenta.

Plan i program revitalizacije lica

Detoksikacija je prvi korak revitalizacije. Potrebno je pokrenuti protok limfe, odnosno pomoći tkivu kože da izbaci štetne materije, da se pročisti, a istovremeno sačuva svoju strukturu.

Drugim rečima, potrebno je podstaknuti metabolizam kože – iskoristiti korisne sastojke i aktivne stvari koje sadrže kozmetički proizvodi. Pročišćena koža ujedno je i bolje prokrvljena koža.

Exilis elite tretman

Tretmanom Exilis elite aparatom dolazi do stvaranja novih lanaca kolagenih vlakana i vrši njihovu reorganizaciju, poboljšava tonus kože, smanjuje dubinu bora u predelu lica, vrata i dekoltea.

exilis elite
manuelna masaza

Manuelna masaža lica

Manuelna masaža lica usporava proces starenja kože lica, vraća tonus mišićima lica, smanjuje bore, poboljšava cirkulaciju i vraća sjaj i elastičnost koži. Osim toga deluje relaksirajuće, opušta i smanjuje stres i glavobolje. Pored toga, rade se i vežbe za podizanje mišićnog tonusa lica.

Mezoterapija

Mezoterapija predstavlja tretman za osveženje i podmlađivanje kože lica uz pomoć malih doza koktela u kojima se nalaze vitamini, minerali, hijaluronska kiselina. Ovi kokteli se uz pomoć iglica ubrizgavaju u srednji sloj kože, odakle brzo doprema hranljive materije u kapilare i podstiče odvođenje štetnih produkata metabolizma. Mezoterapija osvežava, podmlađuje i hidrira kožu, stimuliše mikrocirkulaciju, povećava tonus i elastičnost kože, osvežava lice, smanjuje postojeće bore.

Preporučeni tretmani

 • Masaža

  Masaža je postupak koji podrazumeva primenu mehaničke energije kroz manuelne tehnike, korišćenje specijalnih aparata ili vode u vidu različitih vrsta pritisaka na meka tkiva i mišiće tela, što dovodi do poboljšanja cirkulacije i limfotoka, tj. do normalizacije tih tkiva.

  Zakažite pregled
 • Exilis RF terapija

  Exilis Elite je uređaj najnovije generacije u svojoj kategoriji, koji kombinuje ultrazvuk i radiofrekventnu terapiju, u cilju efikasnog, bezbednog i bezbolnog nehirurškog preoblikovanja tela, uklanjanja masnih naslaga, zatezanja kože lica i tela.

  Zakažite pregled

063355085
track