Kineziterapija

Kineziterapija

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta je kineziterapija?

Kineziterapija je oblast fizikalne terapije koja se bavi proučavanjem i primenom pokreta pojedinih delova ili celog tela u svrhe lečenja ili prevencije. Glavni cilj kineziterapije je uspostavljanje optimalnog funkcionisanja delova tela, ali i organizma u celini.

Kineziterapija se sprovodi individualno, u zavisnosti od opšteg stanja organizma (kardiovaskularni sistem, respiratorni sistem, nervni sistem), kao i psihičke spremnosti i motivacije, zanimanja pacijenta, zainteresovanosti za sport…

  Terapijski EFEKTI kineziterapije su: povećanje obima pokretljivosti u zglobovima, povećanje mišićne snage i elastičnosti, poboljšanje koordinacije i ravnoteže, korekcija položaja tela i deformiteta, smanjenje bola, kao i poboljšanje funkcije disajnih organa, nervnog sistema i organa za varenje, a najvažniji CILJ je stvaranje pravilne šeme pokreta i motoričke aktivnosti.

  ShockWaveTretman

  Kada se primenjuje kineziterapija?

  Kineziterapija se primenjuje kako u različitim fazama lečenja najrazličitijih poremećaja, tako i kada želimo da preveniramo probleme koštano-mišićnog sistema. Kineziterapija je obavezan, a uglavnom i najvažniji deo rehabilitacije:

  • ortopedskih bolesnika (nakon povreda – posebno sportskih, operacija…)
  • reumatoloških bolesnika,
  • neuroloških bolesnika (nakon moždanog udara, kod postojanja demijelinizacionih, degenerativnih, zapaljenskih ili naslednih bolesti)
  • kardiovaskularnih bolesti
  • plućnih bolesti
  • deformiteta kod dece (urođenih ili stečenih).

  Ukratko, retka su stanja u medicini kada se kineziterapija ne primenjuje.

  Kako se primenjuje kineziterapija?

  U našoj ambulanti kineziterapija se sprovodi INDIVIDUALNO, što znači da se za svakog pacijenta osmišljava poseban program vežbi u zavisnosti od njegovih potreba ili problema. Vežba se uz pomoć ili nadzor kvalifikovanog fizioterapeuta. Programi vežbi se sprovode u svim životnim dobima, kako kod dece tako i kod odraslih. Sa nama možete vežbati i ako ste potpuno zdravi, ali Vam je potreban kontrolisan oblik rekreacije.

  063355085
  track