Tecar

Tecar
16:59h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta je Tecar terapija?

Tecar terapija zasniva se na primeni radiofrekventnih strujnih talasa koji uzrokuju toplotnu reakciju u tkivima. Tretirajući povređeno mesto biokompatibilnom radijalnom energijom, ubrzavaju se metabolički procesi i stimulišu procesi samozaceljivanja.

Tecar terapija sa kapacitivnim i rezistivnim načinom rada može stvoriti duboko terapijsko delovanje koje doseže duboko unutar tretiranog područja, čime pospešuje prirodne procese obnavljanja, te deluje protivupalno.

Pozitivni učinci su vidljivi već nakon prve upotrebe. Smanjuje se bol (kod 85% pacijenata), povećava pokretljivost, regeneriše tkivo i ubrzava lečenje.

  Kada se primenjuje Tecar terapija?

  TECAR se može primenjivati samostalno, ali se češće kombinuje sa drugim modalitetima fizikalne terapije. Posebno je koristan kao priprema za kineziterapiju, tj. primenu vežbi u stanjima kao što su:

  • mišićni hipertonus
  • regeneracija i relaksacija mišića
  • posttraumatski poremećaji
  • akutni i hronični bol
  • otok
  • lečenje sportskih povreda
  Tecar-terapija

  Kako se primenjuje Tecar terapija?

  Tecar terapija se primenjuje putem dve elektrode čiji je izvor generator radio-talasa. Uz pomoć specijalnog gela kao kontaktnog sredstva, pritiskom na kožu, radio-talasi stimulišu unutrašnju telesnu energiju i emituju dovoljnu količinu toplote koja je potrebna da bi se smanjio bol, upala i poboljšala cirkulacija krvi.

  Tecar terapija se može sprovoditi uz blagu masažu (što je posebno preporučljivo kada postoji napetost mišića), pasivno istezanje (kada je potrebno povećati pokretljivost nekog dela tela) i voljnu aktivaciju mišića (doprinosi opuštanju mišića).

  063355085
  track