Redukcija telesne težine

Redukcija telesne težine
14:17h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Redukcija telesne težine: Kako protiv gojaznosti?

Moderan životni stil dovodi do toga da se veliki broj ljudi sve manje bavi fizičkom aktivnošću i hrani nezdravo . Kao rezultat toga, dolazi do sve češće pojave gojaznosti kod ljudi, a posebno i kod dece. Postoje dva karakteristična tipa građe kod osoba sa prekomernom telesnom težinom, i to su jabukoliki (kod muškaraca uglavnom) i kruškoliki (kod žena).

Negativne posledice gojaznosti, kao posledice prekomerne težine, jesu:

 • povišen krvni pritisak
 • kardio-vaskularna oboljenja
 • pojava dijabetesa
 • bolovi u zglobovima
 • bolovi u kičmi
 • gubitak mišićnog tkiva
 • nemogućnost bavljenja sportom
 • pojava telesnih deformiteta
 • depresija

Zbog širokog spektra negativnih posledica gojaznosti veoma je bitno obratiti pažnju na redukciju telesne težine korigovanjem ishrane i sprovođenjem fizičke aktivnosti uz stručan medicinski nadzor.

Program redukcije telesne težine

Evaluacija (procena stanja)

Određuje se BMI (Body mass index), kojim se utvrđuje stepen gojaznosti, procenat mišićnog tkiva, masnog tkiva, visceralnih masti, zatim antropometrijsko merenje (obim ekstremiteta, visina, težina).

Zatim, uz savetovanje sa nutricionistom i fizioterapeutom, određuje se cilj i detaljan plan i program redukcije telesne težine.

Program redukcije telesne težine je individualan i zavisi od tipa i stepena gojaznosti, kao i fizičke sposobnosti osobe. Naš program redukcije prekomerne telesne težine sastoji se od izrade plana i programa ishrane, kao i sprovođenja određenih treninga u zavisnosti od fizičke spremnosti i zdravstvenog stanja osobe.

redukcija telesne težine
miha bodytec

Fizički neaktivne osobe:

Za osobe koje nisu uopste fizički aktivne sprovodimo individualne treninge uz nadzor strukovog fizioterapeuta, koji dozirano uvodi osobu u fizičku aktivnost. Kombinacijom aerobnih aktivnosti (vožnja bicikla) uz određene vežbe za povećanje snage mišića dolazi do postepene adaptacije organizma na fizičku aktivnost.

Osobe u umerenoj fizičkoj aktivnosti:

Za osobe koje su u umerenoj fizičkoj aktivnosti sprovodi se funkcionalan trening koji obuhvata primenu balans lopti, lopte za pilates, thera band trake, tegove. Cilj ovog treninga jeste povećanje stepena funkcionalnosti osobe, koji veoma povoljno utiče i na redukovanje telesne težine.

Veoma fizički aktivne osobe:

Ukoliko je osoba veoma fizički aktivna, sprovodimo trening primenom najsavremenije tehnologije aparata elektrostimulacije Miha Bodytec, koji traje 20 minuta. Preporučujemo osobama koje žele u najkraćem mogućem roku da oblikuju svoje telo i dođu do željenog izgleda. Trening sa Miha Bodytec -om izvodi se individualno uz nadzor fizioterapeuta kod osoba čije zdravstveno stanje nije ugroženo.

Takođe, korišćenjem određenih aparaturnih i manuelnih tehnika utičemo na lokalno skidanje masnih naslaga. Primenom anticelulit masaža , X-wave terapije i presoterapije utičemo na otklanjanje celulita i viška vode u telu, kao i na zatezanje kože.

Presoterapija
anticelulit masaza
exilis elite tretman

Exilis elite tretmanom direktno utičemo na smanjenje masnih naslaga i obima u određenim delovima tela, pogotovo onih otpornih na vežbanje, kao i na poboljšanje kolagena i elastina, sto utiče bolje na celokupan izgled kože.

Preporučeni tretmani

 • Miha EMS trening

  Miha Bodytec je poslednja generacija EMS uređaja napravljena po nemačkoj tehnologiji.

  Zakažite pregled
 • Exilis RF terapija

  Exilis Elite je uređaj najnovije generacije u svojoj kategoriji, koji kombinuje ultrazvuk i radiofrekventnu terapiju, u cilju efikasnog, bezbednog i bezbolnog nehirurškog preoblikovanja tela, uklanjanja masnih naslaga, zatezanja kože lica i tela.

  Zakažite pregled
 • Presoterapija

  Presoterapija je bezbolna, neinvazivna terapija koja omogućava detoksikaciju organizma stimulišući limfnu drenažu primenom adekvatnog, umerenog pritiska na gornje ili donje ekstremitete.

  Zakažite pregled

063355085
track