Estetski tretmani - AKCIJA - Estetska masaža Beograd - Estetske sesije - Exillis - Fizijatrik i EstetikA
Add more content here...

EXILIS ELITE

Exilis Elite je uređaj najnovije generacije u svojoj kategoriji, koji kombinuje ultrazvuk i radiofrekventnu terapiju, u cilju efikasnog, bezbednog i bezbolnog nehirurškog preoblikovanja tela, uklanjanja masnih naslaga, zatezanja kože lica i tela. Sve ovo postiže se uz pomoć kontrolisanog zagrevanja tkiva.

Kombinacija mehaničkih efekata ultrazvuka i visokofrekventne energije omogućava pristup ranije nedostupnim tkivima. Uređaj precizno i ciljano zagreva duboke slojeve masnog tkiva, dok površno kontaktno hlađenje reguliše temperaturu kože i štiti njene fine strukture.

Stimulacija metaboličkih aktivnosti ubrzava razgradnju masnih naslaga (lipolizu). Toplotna reakcija uzrokuje denaturaciju kolagenih vlakana i njihovu posledičnu remodelaciju, tj. kolagena vlakna postaju kraća i čvršća, što rezultira primetnim zatezanjem kože tela.Kao rezultat tretmana dolazi do poboljšanja epidermalne strukture i reorganizacije dermisa, poboljšanja tonusa kože usled indukcije vazoaktivnih procesa, reorganizacije i stvaranja novih kolagenih vlakana usled povećane stimulacije fibroblasta.

KADA SE PRIMENJUJE?

Exilis Elite obavlja neinvazivne tretmane lica i tela sa fokusom na:

-lokalizovane masne naslage i celulit,
-smanjenje obima,
-poboljšanje potkožne cirkulacije,
-opuštenost kože lica, vrata, dekoltea,
-plitke bore.

AKO SE PRIMENJUJE?

Klijent se nalazi u udobnom, rasterećenom položaju,obično leži na leđima ili stomaku, u zavisnosti od regije koja se tretira. Tretman je bezbolan, a u tretiranoj regiji klijent oseća prijatno zagrevanje, nakon čega može nastaviti svoje redovne dnevne aktivnosti, jer na koži nema vidljivih tragova ove procedure. Trajanje tretmana je različito, u zavisnosti od broja tretiranih regija, a tretman svake regije traje obično 15-ak minuta. Potrebno je uraditi 4 tretmana u seriji. Pauza između tretmana je od 7 do 14 dana. Serija se može ponoviti nakon 6 meseci do godinu dana.

X-WAVE

X-WAVE aparat predstavlja inovativnu metodu lečenja celulita, strija i ožiljaka. Ova vrsta terapije zasnovana je na principu pretvaranja kinetičke energije u akustični talas velikog pritiska, uz pomoć posebne tehnologije, u svrhe tretiranja dva osnovna uzroka pojave celulita: fibroze vezivnog tkiva, oko koje se gomilaju masne naslage i prodiranja masnoće u donje slojeve dermisa. Ovi akustični talasi, udruženi sa vibracionom masažom, dizajnirani su tako da ne izazivaju oštećenja na koži, pa je tretman brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan. Aparat utiče na zatezanje vezivnog tkiva, poboljšanje cirkulacije, proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost kože i podmlađuje je.

KAKO DELUJE?

X-wave aparat proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita. Akustični talas podstiče proizvodnju kolagena, što dovodi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana, vraća glatkoću koži dajući joj zategnutiji izgled, a ujedno se oslobađaju blokirane masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, i time potpomaže proizvodnju novih, debljih lanaca kolagena koji kožu čine zategnutijom i glatkom. Akustični talasi ujedno ojačavaju kožu, koja ne dozvoljava celulitu da prodre u nju i stvori onaj dobro poznati efekat narandžine kore.

KAKO SE PRIMENJUJE X-WAVE TERAPIJA?

Klijent se nalazi u udobnom, ležećem položaju, na leđima ili stomaku. Kao kontaktno sredstvo koristi se neutralni gel. Tretman je bezbolan, neinvazivan, traje oko 30 minuta, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana. Važno je naglasiti da efekti terapije BTL X-Wave akustičnim talasima traju i duže od 6 meseci, a veoma je bitno i to da se celulit može držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.

HIDROMASAŽA

U našoj ambulanti hidroterapija se sprovodi uz pomoć savremene hidromasažne kade, čije dimenzije i oblik omogućavaju da svaki klijent može da zauzme udoban i relaksirani položaj, Koristimo toplu vodu, čija se temperatura individualno prilagođava, a putem mlaza vode iz mlaznica i creva sprovodi se masaža celog ili po potrebi nekog određenog dela tela. Takođe, uz pomoć posebnih mlaznica, primenjuje se vrtložna masaža, a zahvaljujući malim mlaznicama na dnu kade, možemo primenjivati i masažu mehurićima vazduha (takozvana biserna kupka), koja stvara efekat lagane masaže na površini kože i daje posebno prijatan i blagotvoran efekat.

KAKO DELUJE?

Hidromasaža može da se primenjuje samostalno, ali je najefikasnija kada joj prethode X-wave ili Exilis tretmani u cilju redukcije masnih naslaga i/ili celulita. Takođe, veoma je blagotvorna kada se primenjuje nakon EMS treninga uz pomoć Miha Bodytec aparata. Jedan tretman traje obično oko 20 minuta, a broj tretmana zavisi od potreba svakog pacijenta.

MASAŽA

Masaža je postupak koji podrazumeva primenu mehaničke energije kroz manuelne tehnike, korišćenje specijalnih aparata ili vode u vidu različitih vrsta pritisaka na meka tkiva i mišiće tela, što dovodi do poboljšanja cirkulacije i limfotoka, tj. do normalizacije tih tkiva. Pored toga, masaža smanjuje napetost mišića, poboljšava tonus, utiče na nervni sistem u smislu stimulacije ili sedacije i poboljšava regeneraciju tkiva. Zbog svega ovoga, možemo reći da ovaj vid terapije pozitivno deluje na sve sisteme ljudskog tela, te da poboljšava zdravlje i raspoloženje uopšte. Pored primene u cilju lečenja, neke vrste masaže se primenjuju samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama u estetske svrhe, najčešće kada je potrebno da smanjimo masne naslage i/ili celulit.

U ponudi naše ambulante postoji više tipova masaže, a u estetske svrhe možemo da koristimo manuelnu limfnu drenažu ili presoterapiju, anticelulit masažu i hidromasažu.

ANTICELULIT MASAŽA

Pospešuje razgradnju masnih naslaga uz aktivaciju cirkulacije i poboljšava drenažu tkiva. Utiče na sam izgled kože koja je blago tonizirana nakon tretmana.Tretman (jedna masaža) traje 40 minuta. Za dugotrajnije rezultate potrebna je serija od 10 masaža u kontinuitetu, nekada svakodnevno, a nekada sa danom pauze između tretmana.Anticelulit masaža spada u grupu onih koje se izvode intenzivnijim tempom uz primenu ulja ili preparata koji dodatno pospešuju zagrevanje tkiva, odnosno cirkulaciju. Između serije od 10 tretmana pravi se pauza, ukoliko se ne proceni na osnovu individualnog stanja klijenta (pacijenta) da je potrebno uraditi još dodatnih masaža.

MANUELNA LIMFNA DRENAŽA

Primenjuje se u svim situacijama kada treba poboljšati limfotok i vensku cirkulaciju. Limfna drenaža je važan činilac mnogih estetskih tretmana, posebno prilikom mršavljenja ili anticelulit tretmana. Sprovodi se primenom laganog pritiska, sa ciljem da se omogući i/ili poboljša prirodan tok limfe (počinje se od proksimalnih segmenata), uz obraćanje pažnje na dreniranje velikih limfnih čvorova i puteva. Odlični efekti postižu se kada joj prethode X-wave ili Exilis tretmani.

PRESOTERAPIJA

Presoterapija je bezbolna, neinvazivna terapija koja omogućava detoksikaciju organizma stimulišući limfnu drenažu primenom adekvatnog, umerenog pritiska na gornje ili donje ekstremitete. Koristimo posebno konstruisane dodatke – nogavice ili rukave, sačinjene od komora koje se naizmenično pune vazduhom, a redosled, trajanje i pritisak su vođeni softverski i prethodno programirani, sve u zavisnosti od problema koji tretiramo. Glavna odlika PRESOTERAPIJE je poboljšanje limfotoka njegovim ubrzanjem i preusmeravanjem kada je to potrebno, uz direktno i indirektno dejstvo na protok venske krvi. Presoterapija se primenjuje u cilju uklanjanja masnih naslaga i celulita, redukcije tečnosti tokom procedura gubljenja telesne mase, učvršćivanja kože i vezivnog tkiva, pre i posle liposukcijskih tretmana, olakšavanja tegoba zbog natečenih (teških nogu), prevencije proširenja površinskih vena, relaksacije i regeneracije mišića, kao i detoksikacije uopšte.

HIDROMASAŽA

U našoj ambulanti hidroterapija se sprovodi uz pomoć savremene hidromasažne kade, čije dimenzije i oblik omogućavaju da svaki klijent može da zauzme udoban i relaksirani položaj. Koristimo toplu vodu, čija se temperatura individualno prilagođava, a putem mlaza vode iz mlaznica i creva sprovodi se masaža celog ili po potrebi nekog određenog dela tela. Takođe, uz pomoć posebnih mlaznica, primenjuje se vrtložna masaža, a zahvaljujući malim mlaznicama na dnu kade, možemo primenjivati i masažu mehurićima vazduha (takozvana biserna kupka), koja stvara efekat lagane masaže na površini kože i daje posebno prijatan i blagotvoran efekat. Hidromasaža može da se primenjuje samostalno, ali je najefikasnija kada joj prethode X-wave ili Exilis tretmani u cilju redukcije masnih naslaga i/ili celulita. Takođe, veoma je blagotvorna kada se primenjuje nakon EMS treninga uz pomoć Miha Bodytec aparata. Jedan tretman traje obično oko 20 minuta, a broj tretmana zavisi od potreba svakog pacijenta.

HILT LASER

Cilj terapije laserom visokog intenziteta je delovanje na patološke procese u mekim tkivima. Patološki procesi uzrokovani su degeneracijom, povredama ili poremećenom cirkulacijom, a nalaze se na manjoj ili većoj dubini. Energija laserskog zraka koja se predaje ćelijama ciljanog tkiva ima antiinflamatorno dejstvo (smanjuje zapaljenski proces), antiedematozno dejstvo (poboljšava resorpciju otoka), analgetsko dejstvo (smanjuje bol indirektno I direktno stimulišući nervne završetke) što sve zajedno potpomaže I ubrzava regeneraciju I oporavak tkiva.

Laserski zrak ,zahvaljujući svojim osobinama može precizno da se usmeri ka željenom mestu, a zahvaljujući visokoj snazi dopire I do dubokih tkiva.
Kombinujući fotomehaničku stimulaciju I biostimulaciju dolazi do ubrzanog zarastanja tkiva I trenutnog ublažavanja bola stimulacijom nervnih zavrsetaka.
Visoka snaga zraka omogućava veliku prodornost, tako da potrebna doza energije dospeva do dubljih tkiva kada je to potrebno.
Stimulacija tkiva I ćelija (biostimulacija) dovodi do pokretanja niza bioloških signala koji dalje pokreću I ubrzavaju procese zarastanja i regeneracije, kao I mikrocirkulaciju I limfnu drenažu.

KADA MOŽE DA SE PRIMENJUJE HILT U ESTETSKOJ MEDICINI?

TNajčešće se koristi u lečenju ožiljaka u razlicitim fazama zarastanja i sazrevanja. Biostimulacija tkiva pospešuje odvijanje procesa reparacije na pravilan način. Takođe, kada se radi o promenama na kozi, HILT moze imati pozitivne efekte I u tretmanu otvorenih rana, gljivicnih infekcija noktiju kao I lezija uzrokovanih Herpes virusom

KAKO SE PRIMENJUJE HILT

Klijent se nalazi u udobnom, rasterećenom položaju, sedeći ili ležeći, u zavisnosti od regije koja se tretira. Klijent I fizioterapeut koriste zaštitne naočare. Tretman je bezbolan, prijatan, klijent oseća blagu toplotu. Trajanje tretmana je različito, u zavisvosti od velicine regije koja se tretira, obično do 20 min.

PRESOTERAPIJA

Presoterapija je bezbolna, neinvazivna terapija koja omogućava detoksikaciju organizma stimulišući limfnu drenažu primenom adekvatnog, umerenog pritiska na gornje ili donje ekstremitete. Koristimo posebno konstruisane dodatke – nogavice ili rukave, sačinjene od komora koje se naizmenično pune vazduhom, a redosled, trajanje i pritisak su vođeni softverski i prethodno programirani, sve u zavisnosti od problema koji tretiramo.

Limfni sistem je jedan od posebno važnih sastavnih delova imunog sistema, a čine ga limfni čvorovi, grudna žlezda (timus) i slezina, koji su povezani limfnim sudovima. LIMFA, bezbojna tečnost bogata limfocitima, ćelijama koje pružaju imuni odgovor organizma, cirkuliše ovim sistemom, limfni sistem komunicira sa kardiovaskularnim sistemom preko venskih krvnih sudova, tako da je njegovo dobro funkcionisanje od velikog značaja za celokupnu cirkulaciju.Glavna odlika PRESOTERAPIJE je poboljšanje limfotoka njegovim ubrzanjem i preusmeravanjem kada je to potrebno, uz direktno i indirektno dejstvo na protok venske krvi. Time se omogućava ne samo adekvatan imuni odgovor organizma, već i i njegovo neometano funkcionisanje u celini.Usled svakodnevnog stresa, neadekvatnih dijeta, nepovoljnih genetskih predispozicija, različitih infekcija, rad imunog sistema postaje otežan, te se javlja i potreba za PRESOTERAPIJOM, koja pored svog uticaja na limfni sistem (redukcija limfedema različitih uzroka) i venski sistem (poboljšanje cirkulacije), utiče i na detoksikaciju organizma uopšte, a može doprineti i otklanjanju masnih naslaga i celulita.

KADA SE PRIMENJUJE PRESOTERAPIJA?

Presoterapija se primenjuje u:

– otklanjanju otoka (limfnih edema), tegoba natečenih (teških) nogu,
– prevenciji proširenih vena (venske staze, venske tromboze),
– detoksikaciji (redukcija i eliminacija viška vode, toksina),
– otklanjanju tegoba kod pacijenata sa neuralgijama i ishemijom donjih ekstremiteta,
– relaksaciji i regeneraciji mišića,
– stimulaciji poboljšanja lokalnog metabolizma,
– redukciji tečnosti u procedurama gubljenja telesne mase,
– prevenciji i redukcija celulita,
– liposukcijskim tretmanima (pre i posle),
– učvršćivanju kože i vezivnih tkiva.

KAKO SE PRIMENJUJE PRESOTERAPIJA?

Za vreme same primene terapije pacijent je obučen, u relaksiranom, ležećem položaju i sam postupak terapije je izuzetno prijatan. Jedna terapija obično traje od 30 do 60 minuta, a može se kombinovati sa drugim vrstama fizikalne terapije, kao i sa estetskim tretmanima.

MIHA BODYTEC

Miha Bodytec je poslednja generacija EMS uređaja napravljena po nemačkoj tehnologiji. Radi na principu naizmenične struje niskog intenziteta i visoko je efikasna i bezbedna po ljudsko telo. Miha Bodytec idealna je za one sa zahtevnim karijerama, kao i za sve one koji vode brz način života i cene svoje slobodno vreme. Koriste je kako amateri tako i profesionalni sportisti. Miha Bodytec je zvanična sprava Olimpijskog komiteta Nemačke.

Dobitnik je prestižne Plus X Award nagrade za najinovativniji brend 2014. godine.

Miha Bodytec funkcioniše na principu elektrostimulacija čitave muskulature koja omogućava kontrakcije mišića koje je teško postići samo treningom tegovima. Trening Miha Bodytec-om u trajanju od 20 minuta čistog rada mišića, bez naprezanja tetiva i zglobova, direktno rezultira povećanim sagorevanjem kalorija, gubitkom težine, smanjenjem celulita, poboljšanjem opšteg stanja organizma, redukcijom bola, povećanjem izdržljivosti, snage i vitalnosti.

Sa Miha Bodytec-om možete kroz nekoliko nedelja dostići rezultate za koje su vam ranije bili potrebni meseci. Brzi dvadesetominutni trening fizički je jednak dvočasovnom treningu u teretani. Strujni impulsi prave 85 kontrakcija i time se najviše utiče na razvoj brzih mišićnih vlakana. Na taj način poboljšava se brzina, dinamika i vreme reakcije.

Miha Bodytec istovremeno stimuliše i ekstenzore i fleksore što ga čini
jedinstvenim uređajem. Tokom petnaestominutnog vežbanja svaki mišić napravi 150 puta više kontrakcija nego metodom tradicionalnog treninga mišićne snage u teretani.

KADA SE PRIMENJUJE MIHA BODYTEC?

Miha Bodytec se primenjuje u situacijama kada želimo da postignemo efekte brzo, bilo da klijenti žele da očuvaju ili preoblikuju svoje telo, kada su u pitanju ljudi koji se sportom bave amaterski ali i profesionalno; tokom oporavka posle povreda, nekih operativnih zahvata, porođaja i sl.

Svaki trening se individualno prilagođava potrebama vežbača i oblikuje od strane posebno edukovanog fizioterapeuta. U zavisnosti od trenutnog fizičkog stanja i krajnjeg cilja Miha Bodytec aparat kombinuje:

-trening za mišićnu snagu, izdržljivost i eksplozivnost kroz različite
statičke ili dinamičke vežbe,
-trening za mršavljenje, ubrzavanje metabolizma i cirkulacije(anticelulit program),
-program za opuštanje mišića nakon treninga(relaks masaža strujom).

Ovim postižemo sledeće efekte:

-aktiviraju se sve najveće i najvažnije grupe mišića na našem telu,
-mišići se oblikuju i jačaju čime se poboljšava opšta pokretljivost,
-povećava se cirkulacija krvi i ubrzava metabolizam,
-direktno se deluje i na potkožno tkivo (masne naslage i celulit),
-redukuju se masne naslage u korist mišićne mase,
-ne opterećuju se zglobovi kao kod uobičajenih metoda vežbanja.

KAKO SE PRIMENJUJE MIHA BODYTEC?

Plug&play princip Miha bodytec-a omogućuje da trening traje svega 15-ak minuta. Modularni sistem individualno stimuliše sve mišiće od glave do pete. Za postizanje optimalnih rezultata dovoljna su dva treninga nedeljno uz Vašu posvećenost i istrajnost u poštovanju osnovnih načela pravilne ishrane. Treninzi se izvode individualno uz stručan nadzor kvalifikovanog i obučenog fizioterapeuta i potpuno su prilagođeni posebnim potrebama svakog vežbača. Miha Bodytec treninge treba da sprovode oni koji žele da očuvaju i unaprede svoje zdravlje i poboljšaju kvalitet života, a krajnji rezultat je postizanje fizičke, mentalne i duhovne ravnoteže.