Često postavljena pitanja

Verujemo da je odgovaranje na vaša pitanja važan deo fizikalne terapije. U ovom odeljku ćemo odgovoriti na neka od vaših najčešće postavljanih pitanja jer želimo da se osećate dovoljno udobno da nas pozovete kada vam zatreba fizikalna terapija. Ako smo nešto zaboravili, javite nam kako bismo mogli pomoći vama i budućim pacijentima. U centru Fizijatrik i Estetik, naši fizioterapeuti su visoko obrazovani, licencirani zdravstveni radnici koji su posvećeni da pomognu svojim pacijentima da postignu rezultate. Lečimo sva stanja koja zahtevaju fizikalnu terapiju, reumatološka, neurološka, ortopedska stanja, sportske povrede kao I rehabilitaciju deformiteta kod dece. Pored toga bavimo se I neinvazivnim estetskim tretmanima za preoblikovanje tela I ulepšavanje kože lica I tela.Nudimo pogodne sate pre i posle vašeg radnog ili školskog dana kako bismo vam pomogli da zaobiđete svoj raspored. Otvaramo od ponedeljka do petka u 8: 00h i otvoreni su do 21h od ponedeljka do petka. Subotom radimo od 8 do 15h. Naše osoblje na recepciji radi sa vama kako bi pronašlo najbolje vreme za vaše preglede, a naši kliničari nude različite termine za preglede.

Naši stručni kliničari su visoko obučeni da vam pomognu da postignete sledeće rezultate:

 • Smanjenje bola
 • Povećani opseg pokreta i snage
 • Poboljšana pokretljivost
 • Povratak aktivnostima pre povrede
 • Bolje poznavanje vaše povrede ili stanja
 • Poboljšanje kvaliteta života
 • Izbegavanje potrebe za operacijom

Radimo na tome da dobijete rezultate koji su vam potrebni, dok vam pomažemo da razumete uzrok vaše povrede ili bola kako biste znali kako da se nosite sa stanjem ako se ponovi u budućnosti. „Ne dozvolite da vas bol ograniči. Stalo nam je. Slušamo. Dobijamo REZULTATE!”.

Pozovite 0114080143 ili 063355085 danas da biste zakazali pregled i krenuli na put oporavka! U sledećem odeljku dajemo odgovore na naša najčešće postavljana pitanja.Ako imate neko dodatno pitanje slobodno nas kontaktirajte na naše telephone a ako je posle radnog vremena, pošaljite nam e-poštu na office@fizijatrikiestetik.rs i mi ćemo vam se javiti sledećeg radnog dana.

Šta je fizikalna terapija?

Fizikalna terapija je medicinski, praktični pristup ublažavanju bola i obnavljanju funkcije. Fizioterapeuti su medicinski stručnjaci za muskuloskeletna i neurološka stanja i blisko sarađuju sa lekarima. Naši fizioterapeuti procenjuju vaše obrasce kretanja, identifikuju uzrok vašeg bola i rade na njegovom uklanjanju.

Iako su stanje i bol svakog pacijenta jedinstveni, vaš fizioterapeut će koristiti razne nežne praktične tehnike, vežbe i opremu da brzo ublaži bol i vrati vašu funkciju na optimalne nivoe. Opšti cilj je da se povrati pokretljivost i funkcija bez bolova i da se spreči ponavljanje povrede ili bola.

Kako da znam da li će mi fizikalna terapija pomoći?

Radeći sa vama i vašim lekarom, možemo da razgovaramo o vašim opcijama i da vam pomognemo da utvrdite da li će fizikalna terapija biti pravi izbor za vas. Kontaktirajte nas danas da biste razgovarali o vašem trenutnom stanju, pa čak i dogovorili besplatne konsultacije ako želite.

Koje vrste fizioterapijskih tretmana obavljate?

Fizikalna terapija se zasniva na nalazu inicijalne evaluacije. Vršimo različite vrste fizioterapijskih tretmana, i prilagodićemo program fizikalne terapije specifičan za vašu konkretnu povredu. Mi smo veliki zagovornici manuelne terapije koja se definiše kao klinički pristup koji koristi vešte, specifične praktične tehnike koje fizioterapeut koristi za dijagnozu i lečenje mišićno-skeletnog bola i simptoma. Tehnike i modaliteti ručne terapije koje koristimo uključuju terapiju triger tačke, mišićnu energiju, masažu mekih tkiva, mobilizaciju zglobova, propriocepciju, električnu stimulaciju i terapeutske vežbe. Fizikalni tretmani se rade u privatnim prostorijama kao I u teretani na osnovu povreda.

Mogu li ići na bilo koju fizikalnu terapiju koju odaberem?

Kao pacijent, imate pravo na fizikalnu terapiju na bilo kom mestu koje izaberete. Na praktičnoj fizikalnoj terapiji dobićete negu najvišeg kvaliteta dok postižete rezultate koji su vam potrebni. Ponosimo se time što pružamo pozitivno, ohrabrujuće okruženje sa dobro obučenim, ljubaznim osobljem. Uvereni smo u našu sposobnost da vam pomognemo da postignete svoje ciljeve i živite život bez bola.

Da li uvek vidim istog fizioterapeuta?

Nakon početne evaluacije bićete dodeljeni fizioterapeutu koji će biti odgovoran za sprovođenje vašeg plana fizikalne terapije. Naš cilj je da izgradimo čvrst odnos sa vama i radimo zajedno kako bismo vam pomogli da poboljšate svoje zdravlje ka nezavisnosti. Uvek ćete videti istog fizioterapeuta sa kojim počnete, osim u posebnim okolnostima kao što su poteškoće u rasporedu ili posebne dijagnoze.

Kako da zakažem termin?

Naše zakazivanje je jednostavno i nudimo pogodnu lokaciju i termine za vas. Imamo na raspolaganju jutarnje i večernje termine kako bismo ispunili zahteve vašeg zauzetog rasporeda. Pozovite nas danas ili jednostavno popunite formular za zakazivanje termina na web stranici.

Šta treba da ponesem na svoj prvi sastanak?

 • Ponesite svu neophodnu potvrdu osiguranja, recept lekara, listu lekova, rendgenske snimke (MRI, rendgenski snimci) itd.
 • Odštampajte ili popunite on line formulare za pacijenate, popunite ih i ponesite sa sobom.
 • Molimo vas da dođete 15 minuta ranije da biste završili preostalu papirologiju, tako da možete maksimalno iskoristiti svoje vreme u proceni.
 • Nosite udobnu odeću koja omogućava lak pristup vašim problematičnim mestima i par patika.

Hoće li boleti?

Fizikalna terapija nema za cilj da povredi, već da ublaži bol. Međutim, kako vraćate svoju pokretljivost, nivoi bola ponekad mogu da variraju. Možda ćete osetiti privremenu bol od korišćenja mišića koji su oslabljeni ili se oporavljaju. Ovo je normalan odgovor na terapijski tretman. Dobra komunikacija sa svojim terapeutom će vam pomoći da smanjite svaku nelagodnost. Želimo da ste na putu ka brzom ublažavanju bolova i povratku normalnim aktivnostima.

Koju vrstu plaćanja prihvatate?

Prihvatamo gotovinu, debitne kartice i kreditne kartice. Takodje, moguće je plaćanje na do 6 rata putem Banca intesa platnih kartica i to bez kamate.Rado ćemo razgovarati i o opcijama plana plaćanja. Naša politika je da se plaćanje vrši u trenutku pružanja usluge. Vaše beneficije od osiguranja će biti utvrđene pre vaše posete i bićete obavešteni o tome šta je potrebno platiti, platiti učešće, ako postoji.

Šta da nosim?

Obucite se udobno sa odećom koja omogućava lak pristup terapeutu da pregleda vaša problematična područja. Za tretmane, široka odeća koja je udobna za nežne vežbe i potporne patike su često dobar izbor za nošenje.

Koliko dugo će trajati moja terapija po danu?

Praktično, prva sesija traje 1 sat i 15 minuta. Svaka sesija nakon toga može trajati od 60 do 90 minuta u zavisnosti od paketa fizikalne terapije. Količina vremena će biti zasnovana na vašim specifičnim potrebama, a vaš terapeut će o tome razgovarati sa vama.

Koliko ću sesija imati?

Otkrili smo da pacijenti dobijaju optimalne pogodnosti dok dolaze tri puta nedeljno radi većine dijagnoza, ali to će varirati u zavisnosti od vašeg stanja gde će češće ili ređe posete biti najefikasnije. Nakon vaše procene, vaš fizioterapeut će sa vama razgovarati o odgovarajućoj učestalosti na osnovu vaše dijagnoze i plana lečenja.

Koje vrste obrazovanja/obuke imaju vaši terapeuti?

Fizioterapeuti imaju višegodišnju obuku na nivou osnovnih i specijalističkih studija iz anatomije, fiziologije, kineziologije (proučavanje pokreta zglobova), neurologije i mnogih drugih medicinskih nauka. Naši fizioterapeuti su završili akreditovane programe fizikalne terapije i imaju državnu licencu. Pored toga, poseduju i različita postdiplomska znanja i veštine iz pojedinih specijalizovanih tehnika.Budite sigurni, vaš fizioterapeut je dobro obučen da proceni i leči vaše stanje.

Da li nudite programe za mene kada postanem bolji?

Da, kada završite svoje terapijske sesije, vaš terapeut će pregledati program kućnih vežbi. Savetujemo da nakon završenog programa fizikalne i rehabilitacione terapije nastavimo sa programom treninga i medicinskog fitnesa u našoj teretani, u cilju daljeg napretka i vraćanja normalnom ritmu i aktivnostima vašeg života.

track