Hilt laser

Hilt laser
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta je hilt laser?

Cilj terapije laserom visokog intenziteta je da deluje na procese u koštano-mišićnom sistemu koji dovode do akutnih ili hroničnih bolnih stanja. Patološki procesi uzrokovani su degeneracijom, povredama ili poremećenom cirkulacijom, a nalaze se na manjoj ili većoj dubini u telu. Energija laserskog zraka koja se predaje ćelijama ciljanog tkiva ima antiinflamatorno dejstvo (smanjuje zapaljenski proces), antiedematozno dejstvo (poboljšava resorpciju otoka), analgetsko dejstvo (smanjuje bol stimulišući direktno i indirekto nervne završetke), što sve zajedno potpomaže i ubrzava regeneraciju i oporavak tkiva.

  Laserski zrak, zahvaljujući svojim osobinama, može precizno da se usmeri ka željenom mestu, a zahvaljujući visokoj snazi dopire i do dubokih tkiva.Kombinujući fotomehaničku stimulaciju i biostimulaciju, dolazi do ubrzanog zarastanja tkiva i trenutnog ublažavanja bola stimulacijom nervnih završetaka.Visoka snaga zraka omogućava veliku prodornost, tako da potrebna doza energije dospeva do dubljih tkiva kada je to potrebno. Ovo je značajno zato što su patološki procesi nekada lokalizovani u dubljim strukturama, do kojih ranije nije moglo da se dopre: neki zglobovi, mišići, tetive, ligamenti, kosti…Stimulacija tkiva i ćelija (biostimulacija) dovodi do pokretanja niza bioloških signala koji dalje pokreću i ubrzavaju procese zarastanja i regeneracije, mikrocirkulaciju i limfnu drenažu.

  Bemer-terapija-fizijatrik

  Kada se primenjuje hilt laser?

  Terapiju laserom visokog intenziteta primenjujemo u najrazličitijim bolnim stanjima, ako je potrebno i u kombinaciji sa drugim vrstama fizikalne terapije.

  Najčešće se koristi u lečenju sledećih stanja:

  • nakon sportskih i drugih povreda (uganuće skočnog zgloba)
  • degenerativna oboljenja perifernih zglobova (kuk, koleno, rame, sitni zglobovi šaka i stopala…)
  • bolna stanja u regiji vrata, grudne i lumbalne kičme različitih uzroka
  • bolno rame, smrznuto rame, teniski lakat
  • zapaljenja i povrede tetiva i ligamenata
  • bolna stanja u regiji stopala zbog deformiteta i velikog opterećenja (petni trn)
  • napetost i bolne tačke mišića
  • oštećenja perifernih nerava

  Kako se primenjuje terapija hilt laser-om?

  Pacijent se nalazi u udobnom, rasterećenom položaju, sedeći ili ležeći, u zavisnosti od regije koja se tretira. Pacijent i fizioterapeut koriste zaštitne naočare. Tretman je bezbolan i najčešće se sastoji od dve faze. Tokom prve faze sprovodi se analgezija, a tokom druge biostimulacija, kada pacijent oseća blagu toplotu. Trajanje tretmana je različito, u zavisnosti od vrste problema. Obično traje oko 20 minuta.

  063355085
  track