Trakcija

Trakcija
23:01h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta je trakcija?

DTS – spinalna dekompresiona terapija (trakcija) je vrsta mehanoterapije koja se u našoj ambulanti koristi za lečenje bolnih sindroma vratne i lumbalne kičme. Ova nehirurška dekompresija zasnovana je na primeni laganog rastezanja kičmenog stuba, što dovodi do promene pozicije i opterećenja strukture kičmenog stuba. Rezultat je smanjenje opterećenja intervertebralnih diskova, poboljšanje metaboličkih procesa, a u slučaju postojanja prolapsa diska, negativni pritisak koji se stvara (vakuum fenomen) treba da dovede do njegovog laganog povlačenja i smanjenja pritiska na nervne strukture.

Kada se primenjuje trakcija?

Ova vrsta terapije može da se koristi samostalno ili u kombinaciji sa drugim vrstama fizikalne terapije u sledećim slučajevima:

  • degenerativne promene intervertebralnog diska
  • protruzija i hernijacija diska
  • poremećaji fasetnih zglobova
  • pritisak na korenove spinalnih živaca
  • smanjenje mobilnosti kičmenog stuba
  • degenerativne promene zglobova kičme.

Kako se primenjuje trakcija?

Primeni ove vrste terapije prethodi detaljna anamneza i pregled da bismo odredili da li je ovo odgovarajuća metoda lečenja za svakog pacijenta. Takođe, najčešće je potrebno da se uradi određena radiološka dijagnostika (snimanje rendgenom ili magnetnom rezonancom).U našoj ambulanti dekompresiona terapija sprovodi se uz pomoć najnovijeg Triton DTS sofisticiranog kompjuterizovanog sistema koji se sastoji od stola maksimalno prilagodljivog svakom pacijentu, sistema kaiševa i softverski unapređene jedinice za trakciju.Tokom terapije pacijent je potpuno obučen, leži na leđima ili na stomaku, sama faza trakcije traje do 15 minuta, a sve vreme se komforno oseća. Jedna serija podrazumeva do 20 tretmana.

063355085
track