Masaže

Šta je masaža?

Masaža je terapijski postupak koji podrazumeva primenu mehaničke energije kroz manuelne tehnike u vidu različitih vrsta pritisaka mekih tkiva i mišića tela, što dovodi do poboljšanja cirkulacije i limfotoka, tj. do normalizacije tih tkiva. Pored toga, masaža smanjuje napetost mišića, poboljšava tonus, utiče na nervni sistem u smislu stimulacije ili sedacije i poboljšava regeneraciju tkiva. Zbog svega ovoga, možemo reći da ovaj vid terapije pozitivno deluje na sve sisteme ljudskog tela, te da dovodi do poboljšanja zdravlja i raspoloženja uopšte. Pored primene u cilju lecenja, neke vrste masaze se primenjuju samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama u estetske svrhe, najcesce kada je potrebno da smanjimo masne naslage I/ili celulit.

Masaža je više od opuštanja, a unastavku teksta saznajte 10 zdravstvenih benefita masaže.

Rezervacija spa, relax tretman, ili sat vremena masaže za mnoge predstavlja samo trenutni predah, međutim, odlazak na masažu može imati veliki uticaj i na poboljšanje vašeg sveukupnog zdravlja.

Masaža može pozitivno da deluje kod mnogih zdravstvenih stanja, a može nekad i značajno da ih ublaži. Ovde mislimo kako na fizičku bol, tako i na posledice stresa i anksioznosti. Oni koji se odluče da svoj nedeljni raspored obogate i redovnim masažama, ne samo da će uživati u sat, dva opuštanja, već će osetiti poboljšanja i pozitivne efekte masaže u danima i nedeljama nakon samog tretmana!

Dakle, pored opuštajućih efekata, koji su to zdravstveni benefiti koje vam masaže mogu doneti?

1. Masaže smanjuju stres i napetost

Opuštajući spa dan u fizijatrik i estetik centru odličan je način da se opustite i smanjite efekte stresa. Međutim, klijenti koji nas redovno posećuju su primetili da se osećaju opušteno danima, pa čak i nedeljama nakon tretmana. Spa day u fizijatrik i estetik centru podrazumevahidromasažu sa vrtložnom kupkom, masažu celog tela i tretman presoterapije.

2. Poboljšava cirkulaciju

Tokom masaže opuštanje mišića i tetiva omogućava bolji protok krvi kroz telo. Poboljšanje cirkulacije može imati brojne pozitivne efekte na ostatak tela, a ta poboljšanja uključuju i smanjen osećaj umora kao i ublažavanje određenih bolnih stanja.

3. Ublažava bol

Oni koji većinu dana provode u sedećem položaju ili s druge strane moraju ceo dan da provedu na nogama, masaža je odličan izbor za tretiranje problematičnih područja. Najčešće su u ovim slučajevima pogođena leđa i kičmeni stub. A najviše pacijenata se javlja sa bolovima u donjem delu leđa i kao i sa problemom hronične ukočenosti. Naši profesionalni fizioterapeuti će tačno moći da lociraju izvor bola i pomognu vam u pravom izboru masaže koja će doneti i najbolje rezultate.

4. Eliminiše toksine

Stimulacija mekih tkiva može pomoći da se oslobodite toksina kroz vaš limfni sistem. Ukoliko masažu kombinujete sa tertmanompresoterapije, ovaj efekat limfne drenaže će će biti još jači i delotvorniji.

5. Masaža poboljšava fleksibilnost

Masaža će osloboditi vaše mišiće napetosti i opustiće ih, pomažući tako vašem telu da ostvari svoj puni potencijal pokreta.

6. Pozitivno deluje na kvalitet sna

Masaža će podstaći opuštanje i poboljšaće vaše raspoloženje. Odlazak u krevet s opuštenim mišićima podstiče i mirniji san, a ujutro ćete se osećati odmorno.

7. Jača imunitet

Stimulacija limfnih čvorova ponovo „puni“ prirodni odbrambeni sistem tela i na taj način pomaže jačanju imuniteta.

8. Masaže smanjuju umor

Poznato je da masaža pozitivno utiče na raspoloženje i poboljšava kvalitet sna, zbog čega se osećate odmornijim i manje istrošenim na kraju dana. Ukoliko još uvek ni jednom sebi niste priuštili bar jedan tretman masaže, sada je vreme da to učinite.

9. Ublažava depresiju i anksioznost

Masaža može doprineti tome da se oslobode veće količine endorfina u telu, pomažući vam na taj način da se osećate srećno, opušteno i napunjeni novom energijom.

10. Smanjuje otoke nakon operacije

Profesionalna masaža omogućava da se na siguran način nosite sa sportskim povredama ili rehabilitacijom posle operacije.

Kako se primenjuje manuelna masaža?

Masaža se primenjuje u za to posebno pripremljenoj prostoriji, u kojoj se temperatura vazduha prilagođava klijentu, koji se nalazi u adekvatnom i udobnom položaju na specijalnom masažnom stolu. Koristimo različite vrste ulja za masažu, koje može biti neutralno ili aromatizovano. Ceo postupak traje obično od 30 do 90 minuta.

Kada se primenjuje manuelna masaža?

Masaža se primenjuje:

Pre treninga ili takmičenja, obično jedan sat ranije u trajanju do 20 minuta, nakon čega sportista može da se pripremi za svoje dalje aktivnosti tokom treninga u trajanju do 15 minuta u cilju sprečavanja odložene upale mišića koja se može javiti nakon 24-48 sati od treninga nakon samog treninga ili takmičenja u cilju sto bržeg oporavka musculature

U ponudi naše ambulante postoje tri tipa masaže: relaks masaža (celog tela ili parcijalna), terapeutska masaža, sportska masaža, anticelulit masaza, manuelna limfna drenaza, masaza za trudnice I druge.

Terapeutska masaža

Hronični bolni sindromi, najčešće u ramenom pojasu, vratnom delu kičme i u leđima, mogu se lečiti primenom različitih fizikalnih agensa i postupaka, od kojih je masaža jedan od značajnijih. Terapeutska masaža ubrzava cirkulaciju krvi, poboljšava snabdevanje tkiva kiseonikom i dovodi do eliminacije štetnih materija metabolizma. Time doprinosi smanjenju bola i napetosti, osećaja ukočenosti, kao i povećanju pokretljivosti zglobova.

Sportska masaža

Primenljiva je kod profesionalnih sportista ili ljudi koji se rekreativno bave sportom, pre ili nakon zahtevnog treninga i takmičenja.Podstiče relaksaciju određenih mišićnih grupa ili kompletne muskulature; priprema mišiće zagrevajući ih i pružajući bolju elastičnost mišićnih vlakana pre treninga; smanjuje mogućnost povrede pripremajući tkiva za velike fizičke napore; otklanja anksioznost koja je uzrokovana stresnim situacijama tokom takmičenja; utiče na kompletno psihofizičko rasterećenje organizma.

Manuelna limfna drenaža

Primenjuje se u svim situacijama kada treba poboljšati limfotok i vensku cirkulaciju. Najvažnija je indikacija postojanja limfedema, kao primarnog procesa nepoznatog ili poznatog uzroka (urođeni limfedem), ili kada je nastao nakon neke operacije, povrede, infekcije, metaboličkog poremećaja i sl. Limfna drenaža je važan činilac i mnogih estetskih tretmana, posebno prilikom mršavljenja ili anticelulit tretmana. Sprovodi se primenom laganog pritiska, sa ciljem da se omogući i/ili poboljša prirodan tok limfe (počinje se od proksimalnih segmenata), uz obraćanje pažnje na dreniranje velikih limfnih čvorova i puteva. Odlični efekti postižu se kada joj prethode X-wave ili Exilis tretmani.

Hidromasaža

U nasoj ambulanti hidroterapija se sprovodi uz pomoc savremene hidromasazne kade, cije dimenzije I oblik omogucavaju da svaki Klijent moze da zauzme udoban, relaksirani polozaj, Koristimo toplu vodu, cija se temperature individualno se prilagodjava, a putem mlaza vode iz mlaznica I iz creva sprovodi se masaza celog tela, ili nekog odredjenog dela, po potrebi. Takodje uz pomoc posebnih mlaznica primenjuje se vrtlozna masaza, a zahvaljujuci malim mlaznicama na dnu kade, mozemo primenjivati I masazu mehuricima vazduha (takozvana biserna kupka) koji stvaraju efekat lagane masaze na povrsini koze I daje posebno prijatan I blagotvoran efekat. Hidromasaza moze da se primenjuje samostalno, ali je najefikasnija kada joj prethode Xwave ili Exilis tretmani u cilju redukcije masnih naslaga I/ili celulita.

Takodje je veoma blagotvorna kada se primenjuje nakon EMS treninga uz pomoc MIHA aparata. Jedan tretman traje obicno oko 20 minuta, a broj tretmana zavisi od potreba svakog pacijenta ili klijenta.

Anticelulit masaža

Pospešuje razgradnju masnih naslaga uz aktivaciju cirkulacije i poboljšava drenažu tkiva. Utiče na sam izgled kože koja je blago tonizirana nakon tretmana.Tretman (jedna masaža) traje 40 minuta. Za dugotrajnije rezultate potrebna je serija od 10 masaža u kontinuitetu, nekada svakodnevno, a nekada sa danom pauze između tretmana.Anticelulit masaža spada u grupu onih koje se izvode intenzivnijim tempom uz primenu ulja ili preparata koji dodatno pospešuju zagrevanje tkiva, odnosno cirkulaciju. Između serije od 10 tretmana pravi se pauza, ukoliko se ne proceni na osnovu individualnog stanja klijenta (pacijenta) da je potrebno uraditi još dodatnih masaža.

Ukoliko smatrate da bi vam masaža mogla pomoći da nađete olakšanje u bilo kojem navedenom području ili ukoliko vam je jednostavno potrebno sat vremena samo za vas, možete nas kontaktirati pozivom na 011/40-80-143 ili 063/355-085 i zakazati svoj termin. Ukoliko vam više odgovara online zakazivanje, formu možete ispuniti OVDE.

track