Shock Wave

Shock Wave
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta je shockwave?

Shock wave je dinamični zvučni talas koji nosi akustičnu energiju do mesta bola i podstiče oporavak tkiva. On u ciljanom tkivu trenutno dovodi do ublažavanja bola (analgezija), poboljšanja mikrocirkulacije i opuštanja mišića (miorelaksacija). Takođe, podstiče ćelije koje stvaraju kolagen i koštano tkivo, što, uz stimulaciju neovaskularizacije (stvaranje novih krvnih sudova), ubrzava zarastanje i regeneraciju oštećenog tkiva.

Shock wave je dizajniran tako da ne dovodi do oštećenja kože. Shock wave terapija se primenjuje i za razlaganje kalcifikata u ligamentima, tetivama i mišićima.

  Shock wave terapija ubrzava procese regeneracije povređenih tkiva, kao i tkiva kod kojih postoje hronični, dugotrajni patološki procesi koji su otporni na sve dosadašnje modalitete neinvazivnog lečenja. Za sportiste je posebno značajno to što im je omogućen raniji povratak na sportski teren. Shock wave terapija može se kombinovati i sa drugim vrstama fizikalnih agensa, a efikasnost ove vrste lečenja dokumentovana je mnogim kliničkim istraživanjima.

  ShockWaveTretman

  Kada se primenjuje shockwave?

  Shock wave se primenjuje:

  • kada postoje kalcifikati u mekim tkivima (petni trn, tetive mišića ramena, Ahilova tetiva…)
  • kada postoji BOL u mišićima, pripojima, tetivama (teniski lakat…)
  • kod sindroma smrznutog ramena,kod povišenog tonusa mišića (trigger tačke mišića)
  • kod sportskih povreda (istegnuće, rupture mišića…).

  Kako se primenjuje presoterapija?

  Pacijent se nalazi u udobnom položaju, ležećem ili sedećem, u zavisnosti od mesta patološkog procesa. Važno je da tretirani segment bude potpuno rasterećen. Kao kontaktno sredstvo koristi se neutralni gel. Tretman jedne regije obično traje do 10 minuta, a potrebno je napraviti pauzu između 2 tretmana (od 3 do 10 dana), u zavisnosti od konkretnog problema. Jednu seriju obično čini od 3 do 6 tretmana.

  063355085
  track