Masaža

Masaža
15:57h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin
foto: masaza
foto: masaza

Šta je masaža?

Masaža je postupak koji podrazumeva primenu mehaničke energije kroz manuelne tehnike, korišćenje specijalnih aparata ili vode u vidu različitih vrsta pritisaka na meka tkiva i mišiće tela, što dovodi do poboljšanja cirkulacije i limfotoka, tj. do normalizacije tih tkiva. Pored toga, masaža smanjuje napetost mišića, poboljšava tonus, utiče na nervni sistem u smislu stimulacije ili sedacije i poboljšava regeneraciju tkiva. Zbog svega ovoga, možemo reći da ovaj vid terapije pozitivno deluje na sve sisteme ljudskog tela, te da poboljšava zdravlje i raspoloženje uopšte. Pored primene u cilju lečenja, neke vrste masaže se primenjuju samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama u estetske svrhe, najčešće kada je potrebno da smanjimo masne naslage i/ili celulit.

U ponudi naše ambulante postoji više tipova masaže, a u estetske svrhe možemo da koristimo manuelnu limfnu drenažu ili presoterapiju, anticelulit masažu i hidromasažu.

Anticelulit masaža

Pospešuje razgradnju masnih naslaga uz aktivaciju cirkulacije i poboljšava drenažu tkiva. Utiče na sam izgled kože koja je blago tonizirana nakon tretmana.Tretman (jedna masaža) traje 40 minuta. Za dugotrajnije rezultate potrebna je serija od 10 masaža u kontinuitetu, nekada svakodnevno, a nekada sa danom pauze između tretmana.Anticelulit masaža spada u grupu onih koje se izvode intenzivnijim tempom uz primenu ulja ili preparata koji dodatno pospešuju zagrevanje tkiva, odnosno cirkulaciju. Između serije od 10 tretmana pravi se pauza, ukoliko se ne proceni na osnovu individualnog stanja klijenta (pacijenta) da je potrebno uraditi još dodatnih masaža.

Manuelna limfna drenaža

Primenjuje se u svim situacijama kada treba poboljšati limfotok i vensku cirkulaciju. Limfna drenaža je važan činilac mnogih estetskih tretmana, posebno prilikom mršavljenja ili anticelulit tretmana. Sprovodi se primenom laganog pritiska, sa ciljem da se omogući i/ili poboljša prirodan tok limfe (počinje se od proksimalnih segmenata), uz obraćanje pažnje na dreniranje velikih limfnih čvorova i puteva. Odlični efekti postižu se kada joj prethode X-wave ili Exilis tretmani.

Presoterapija

Presoterapija je bezbolna, neinvazivna terapija koja omogućava detoksikaciju organizma stimulišući limfnu drenažu primenom adekvatnog, umerenog pritiska na gornje ili donje ekstremitete. Koristimo posebno konstruisane dodatke – nogavice ili rukave, sačinjene od komora koje se naizmenično pune vazduhom, a redosled, trajanje i pritisak su vođeni softverski i prethodno programirani, sve u zavisnosti od problema koji tretiramo. Glavna odlika PRESOTERAPIJE je poboljšanje limfotoka njegovim ubrzanjem i preusmeravanjem kada je to potrebno, uz direktno i indirektno dejstvo na protok venske krvi. Presoterapija se primenjuje u cilju uklanjanja masnih naslaga i celulita, redukcije tečnosti tokom procedura gubljenja telesne mase, učvršćivanja kože i vezivnog tkiva, pre i posle liposukcijskih tretmana, olakšavanja tegoba zbog natečenih (teških nogu), prevencije proširenja površinskih vena, relaksacije i regeneracije mišića, kao i detoksikacije uopšte.

Hidroterapija

U našoj ambulanti hidroterapija se sprovodi uz pomoć savremene hidromasažne kade, čije dimenzije i oblik omogućavaju da svaki klijent može da zauzme udoban i relaksirani položaj. Koristimo toplu vodu, čija se temperatura individualno prilagođava, a putem mlaza vode iz mlaznica i creva sprovodi se masaža celog ili po potrebi nekog određenog dela tela. Takođe, uz pomoć posebnih mlaznica, primenjuje se vrtložna masaža, a zahvaljujući malim mlaznicama na dnu kade, možemo primenjivati i masažu mehurićima vazduha (takozvana biserna kupka), koja stvara efekat lagane masaže na površini kože i daje posebno prijatan i blagotvoran efekat. Hidromasaža može da se primenjuje samostalno, ali je najefikasnija kada joj prethode X-wave ili Exilis tretmani u cilju redukcije masnih naslaga i/ili celulita. Takođe, veoma je blagotvorna kada se primenjuje nakon EMS treninga uz pomoć Miha Bodytec aparata. Jedan tretman traje obično oko 20 minuta, a broj tretmana zavisi od potreba svakog pacijenta.

063355085
track