Presoterapija

Presoterapija
11:36h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta je presoterapija?

Presoterapija je bezbolna, neinvazivna terapija koja omogućava detoksikaciju organizma stimulišući limfnu drenažu primenom adekvatnog, umerenog pritiska na gornje ili donje ekstremitete. Koristimo posebno konstruisane dodatke – nogavice ili rukave, sačinjene od komora koje se naizmenično pune vazduhom, a redosled, trajanje i pritisak su vođeni softverski i prethodno programirani, sve u zavisnosti od problema koji tretiramo.

  Limfni sistem je jedan od posebno važnih sastavnih delova imunog sistema, a čine ga limfni čvorovi, grudna žlezda (timus) i slezina, koji su povezani limfnim sudovima. LIMFA, bezbojna tečnost bogata limfocitima, ćelijama koje pružaju imuni odgovor organizma, cirkuliše ovim sistemom, limfni sistem komunicira sa kardiovaskularnim sistemom preko venskih krvnih sudova, tako da je njegovo dobro funkcionisanje od velikog značaja za celokupnu cirkulaciju.

  Glavna odlika PRESOTERAPIJE je poboljšanje limfotoka njegovim ubrzanjem i preusmeravanjem kada je to potrebno, uz direktno i indirektno dejstvo na protok venske krvi. Time se omogućava ne samo adekvatan imuni odgovor organizma, već i i njegovo neometano funkcionisanje u celini.Usled svakodnevnog stresa, neadekvatnih dijeta, nepovoljnih genetskih predispozicija, različitih infekcija, rad imunog sistema postaje otežan, te se javlja i potreba za PRESOTERAPIJOM, koja pored svog uticaja na limfni sistem (redukcija limfedema različitih uzroka) i venski sistem (poboljšanje cirkulacije), utiče i na detoksikaciju organizma uopšte, a može doprineti i otklanjanju masnih naslaga i celulita.

  Presoterapija ucinak

  Kada se primenjuje presoterapija?

  Presoterapija se primenjuje u:

  • otklanjanju otoka (limfnih edema), tegoba natečenih (teških) nogu
  • prevenciji proširenih vena (venske staze, venske tromboze)
  • detoksikaciji (redukcija i eliminacija viška vode, toksina)
  • otklanjanju tegoba kod pacijenata sa neuralgijama i ishemijom donjih ekstremiteta
  • relaksaciji i regeneraciji mišića
  • stimulaciji poboljšanja lokalnog metabolizma
  • redukciji tečnosti u procedurama gubljenja telesne mase
  • prevenciji i redukcija celulita
  • liposukcijskim tretmanima (pre i posle)
  • učvršćivanju kože i vezivnih tkiva.

  Kako se primenjuje presoterapija?

  Za vreme same primene terapije pacijent je obučen, u relaksiranom, ležećem položaju i sam postupak terapije je izuzetno prijatan. Jedna terapija obično traje od 30 do 60 minuta, a može se kombinovati sa drugim vrstama fizikalne terapije, kao i sa estetskim tretmanima.

  063355085
  track