HILT LASER - Fizijatrik & Estetik
Add more content here...

HILT LASER

Cilj terapije laserom visokog intenziteta je delovanje na patološke procese u mekim tkivima. 

ŠTA JE HILT LASER?

Cilj terapije laserom visokog intenziteta je delovanje na patološke procese u mekim tkivima. Patološki procesi uzrokovani su degeneracijom, povredama ili poremećenom cirkulacijom, a nalaze se na manjoj ili većoj dubini. Energija laserskog zraka koja se predaje ćelijama ciljanog tkiva ima antiinflamatorno dejstvo (smanjuje zapaljenski proces), antiedematozno dejstvo (poboljšava resorpciju otoka), analgetsko dejstvo (smanjuje bol indirektno I direktno stimulišući nervne završetke) što sve zajedno potpomaže I ubrzava regeneraciju I oporavak tkiva.

  Laserski zrak ,zahvaljujući svojim osobinama može precizno da se usmeri ka željenom mestu, a zahvaljujući visokoj snazi dopire I do dubokih tkiva.
  Kombinujući fotomehaničku stimulaciju I biostimulaciju dolazi do ubrzanog zarastanja tkiva I trenutnog ublažavanja bola stimulacijom nervnih zavrsetaka.
  Visoka snaga zraka omogućava veliku prodornost, tako da potrebna doza energije dospeva do dubljih tkiva kada je to potrebno.
  Stimulacija tkiva I ćelija (biostimulacija) dovodi do pokretanja niza bioloških signala koji dalje pokreću I ubrzavaju procese zarastanja i regeneracije, kao I mikrocirkulaciju I limfnu drenažu.

  Exilis-Elite-Uredjaj

  KADA MOŽE DA SE PRIMENJUJE HILT U ESTETSKOJ MEDICINI?

  Najčešće se koristi u lečenju ožiljaka u razlicitim fazama zarastanja i sazrevanja. Biostimulacija tkiva pospešuje odvijanje procesa reparacije na pravilan način. Takođe, kada se radi o promenama na kozi, HILT moze imati pozitivne efekte I u tretmanu otvorenih rana, gljivicnih infekcija noktiju kao I lezija uzrokovanih Herpes virusom

  KAKO SE PRIMENJUJE HILT?

  Klijent se nalazi u udobnom, rasterećenom položaju, sedeći ili ležeći, u zavisnosti od regije koja se tretira. Klijent I fizioterapeut koriste zaštitne naočare. Tretman je bezbolan, prijatan, klijent oseća blagu toplotu. Trajanje tretmana je različito, u zavisvosti od velicine regije koja se tretira, obično do 20 min.