BTL X-wave- najefikasnije rešenje kod celulita i opuštene kože

BTL X-wave- najefikasnije rešenje kod celulita i opuštene kože
Miloš Paunović
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

BTL X-WAVE aparat predstavlja inovativnu metodu lečenja celulita, strija i ožiljaka. Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini od 1980. godine za razbijanje kamena u bubregu, a od 1990. za tretiranje ortopedskih stanja. Najnovija otkrića i opsežna istraživanja bazirana na dugogodišnjem iskustvu i medicinski potvrđena klinička ispitivanja, dovela su do razvoja Shockwave tj. Acousticwave aparata za borbu protiv celulita.

Tretman celulita BTL X-Wave akustičnim talasima predstavlja:

Terapija akustičnim talasima koristi kinetičku energiju, koja se posebnom tehnologijom pretvara u akustični talas velikog pritiska za tretiranje dva najveća uzroka za pojavu celulita kod žena: fibrozu vezivnog tkiva oko koje se gomilaju masne naslage i protruziju masnoće u donje slojeve dermisa.

X-wave proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita. Akustični talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana što vraća glatkoću koži i daje joj zategnuiji izgled, a ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini. Ovaj proces stimuliše nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima, što proizvodi sveže i deblje lance kolagena koji kožu čine dodatno zategnutijom i glatkom. Akustični talasi ujedno ojačavaju kožu, koja tako ojačana, ne dozvoljava celulitu da prodre u nju i stvori onaj dobro poznati efekat narandžine kore.

Svojom sposobnošću da utiče na dva glavna uzroka nastanka celulita terapija akustičnim talasima je jedinstvena i posebno učinkovita metoda u borbi protiv celulita.

Kako akustični X-wave talasi deluju?

Akustični talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost. U 90% slučajeva povećanje elastičnosti kože traje i do tri meseca nakon što se završi sa tretmanom. Tretman je brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan.

Ukratko, terapija akustičnim talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje čvršća i glađa; utiče na neovaskularizaciju kože i pospešuje cirkulatornu razmenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita; pospešuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i cvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.

Kako primenjujemo BTL X-WAVE akustičnu terapiju ?

Terapija akustičnim talasima može da se primeni na pacijente bilo koje starosti, kao i na sve problematične delove tela: na stomaku, bokovima, zadnjici, kao i na rukama.

Sa BTL X-Wave aparatom potrebno je 6 do 10 tretmana da bi se osigurali efektivni i dugoročni rezultati za tretiranje celulita različitog stadijuma. Tretman traje oko 30 minuta, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana. Bitno je naglasiti da efekti terapije BTL X-Wave akustičnim talasima traju i duže od 6 meseci, a veoma je bitno i to da se celulit može držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.

U našoj Ambulanti xwave tretman se sprovodi u prijatnom ambijentu i uz pomoć aparata najsavremenije generacije koji omogućava maksimalan pozitivan efekat u najkraćem mogućem roku. Takođe, ovaj aparat se neretko koristi i kod tretiranja strija i ožiljaka

Natalija Marković
Strukovni fizioterapeut

063355085
track