Jesenji detox uz presoterapiju

Jesenji detox uz presoterapiju
Miloš Paunović
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Kada se pomene reč detox većini su prva asocijacija neki super šejkovi, čajevi i posebni režimi ishrane. I mnogi zapravo ni ne greše, ali da li znate da detox organizma ne mora nužno da se odnosi na ishranu i da se detox može uraditi na drugačiji način?

Kako se bliži hladnije vreme i kako je mnogima imunitet u ovom vremenskom periodu ugrožen, a samim tim je oslabljena i otpornost na zimske infekcije, detoxikacija je nešto što bi moglo da vam pomogne.

Na koji to način uraditi detox, a da nije putem ishrane? Odgovor je – PRESOTERAPIJA.
Presoterapija je medicinski i estetski (kozmetički) tretman koji pospešuje limfnu drenažu korišćenjem vazdušnog pritiska na različite delove tela. Između kompresije i dekompresije, efikasno stimuliše limfni sistem.

ZAŠTO JE VAŽAN LIMFNI SISTEM?

Limfni sistem je jedan od posebno važnih sastavnih delova imunog sistema, a čine ga limfni čvorovi, grudna žlezda (timus) i slezina, koji su povezani limfnim sudovima. LIMFA, bezbojna tečnost bogata limfocitima, ćelijama koje pružaju imuni odgovor organizma, cirkuliše ovim sistemom, limfni sistem komunicira sa kardiovaskularnim sistemom preko venskih krvnih sudova, tako da je njegovo dobro funkcionisanje od velikog značaja za celokupnu cirkulaciju.

Glavna odlika PRESOTERAPIJE je poboljšanje limfotoka njegovim ubrzanjem i preusmeravanjem kada je to potrebno, uz direktno i indirektno dejstvo na protok venske krvi.

KOJE SU PREDNOSTI PRESOTERAPIJE?

Kada govorimo o presoterapiji, njeni benefiti su širi od samog detoxa. Dakle, uz presoterapiju možete da uživate u mnogim pozitivnim zdravstvenim ali i estetskim prednostima. Kada govorimo o poremećajima krvotoka – primetićete poboljšanja, venski problemi poput varikoznih vena, umornih nogu i teških udova neće više biti na vašem spisku stvari koje vas muče.

Pored svega toga, ukoliko razmišljate o tome da postanete fit i smršate, ova vrsta tretmana može biti pravi izbor za vas.
Kombinovanjem presoterapije, dijete i vežbanja, dolaze bolji rezultati za manje vremena. Takođe, možete da lečite oticanje, da se rešte akumuliranih toksina u organizmu, masti i tečnosti koje uzrokuju celulit.

Na ovaj način, oporavićete elastičnost kože, povećavajući protok kiseonika do tkiva i pomoćićete im da se regenerišu. Kao što smo i napomenuli, tretman stimuliše imunološki sistem, jačajući vašu odbranu od patogena, a može vam čak pomoći da snizite krvni pritisak ako imate hipertenziju.

U pojedinim slučajevima presoterapija može pomoći i kod probavnih problema. Kada se tretman primenjuje na abdomenu, on stimuliše creva i ublažava probleme sa zatvorom.
Elitni sportisti koriste presoterapiju da poboljšaju svoju fizičku kondiciju. Savršen je dodatak za toniranje mišića i zglobova. Ali pored toga presoterapija opušta mišiće, smanjuje umor mišića i sprečava bol i grčeve.

KO SVE MOŽE IMATI KORISTI OD TERAPIJE?

Pre svega da naglasimo da ne morate imati ni estetski ni zdravstveni problem da biste uradili ovaj tretman. Možete da zakažete svoj tretman presoterapije kako biste poboljšali svoje zdravlje i ojačali imunitet.
Međutim, kada govorimo o određenim problemima, presoterapija može biti prilično korisna za ljude sa celulitom, varikoznim venama, za one koji se bore sa gojaznošću, umornim nogama, reumatizmom ili menopauzom. Takođe, ono što je važno jeste da je pogodna za sve uzraste.

DA LI PRESOTERAPIJA IMA KONTRAINDIKACIJE?

Praktično nema kontraindikacija, ali postoje slučajevi za koje se ne preporučuje. Ne biste trebali da idete na presoterapiju ako patite od tromboze dubokih vena, infekcija u predelima koja se tretiraju, boli u telu ili ukočenosti, ako ste pacijent koji boluje od raka ili imate pejsmejker, ako imate srčane bolesti ili ste trudni.
Ali tretman bi bio veoma koristan nakon porođaja i tokom postporođajnog oporavka. Ne preporučuje se bavljenje sportom pre ili nakon terapije. Ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica, pozovite naš stručni tim za personalizovani savet.

KOLIKO BRZO SE VIDE REZULTATI UZ PRESOTERAPIJU?

Biće potrebno da uradite više od jednog tretmana da biste videli rezultate presoterapije. Ali već nakon prvog tretmana osetićete poboljšanje vaše fizičke spremnosti, a naročito u pogledu elastičnosti i fleksibilnosti tkiva. Tada će naš stručni tim proceniti koliko vam treba tretmana.
Presoterapija kao detox program čisti vaše telo od nakupljenih toksina i pomaže vam da obnovite energiju i vitalnost. Pozovite nas na 011/40-80-143 ili 063/355-085 i zakažite svoj termin, a ukoliko više volite online zakazivanje i savetovanje imamo i tu mogućnost za vas.

063355085
track