Primetili ste ove znakove? Vreme je da posetite fizioterapeuta

Primetili ste ove znakove? Vreme je da posetite fizioterapeuta
Miloš Paunović
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Kada se kaže fizikalna terapija i fizioterapeut, koja vam je prva asocijacija? Povreda kuka, zgloba, lom ruke, noge, starost…? Zapravo, da biste zakazali fizikalnu terapiju ne morate nužno da se oporavljate od ozbiljne povrede, a takođe ne morate biti ni pripadnik starije generacije.

U stvari, većina fizikalnih terapija se često koristi i za uobičajene hronične probleme. Zato je važno da obratite panju na sledeće znakove i simptome, jer je možda baš i vama neophodna fizikalna terapija.

Oštar bol

U većini slučajeva, tupi bol se uspešno leči pakovanjem leda, hladnom oblogom i odmorom. Međutim, centralizovani, oštar boli može ukazivati na faktor stresa ili naprezanje mišića.

Zato, ako se ne posvetite povredi koja stoji iza tog oštrog i iznenadnog bola, postoji mogućnost da ta bol možda neće nestati. Da biste dobili dugoročno olakšanje, savetovanje i rad sa fizioterapeutom može biti vaša najbolja odluka.

Bol koja dugo traje

Osećati bol nakon intenzivnog treninga je normalano. Odmor bi se trebao pozabaviti ovim problemom i rešiti ga, ali ako još uvijek osećate bol nakon nanošenja leda i odmaranja tokom nekoliko dana, možda je vreme za istraživanje fizikalne terapije u Fizijatrik i estetik centru. U razgovoru sa našim stručnim fizioterapeutom dobićete najbolju preporuku za vaš problem , a zatim i krenuti sa odgovarajućom terapijom.

Povrede i trauma

Iznenadne ili traumatske povrede mogu se takođe lečiti fizikalnom terapijom. Mišićne suze i slomljene kosti su dve najčešće povrede koje tretiraju fizioterapeuti. Kada naiđete na iznenadnu traumu, važno je da se pobrinete za problem kako se stanje ne bi pogoršalo.

Lekovi protiv bolova su neefikasni

Vaš primarni lekar može da vam prepiše lekove protiv bolova kako bi kontrolisali bol i nelagodu. Naravno, ako se nelagodnost nastavi i nakon ovog pokušaja ublažavanja bola, možda je vreme da zatražite pomoć u fizikalnoj terapiji.

Primetne promene na telu

Istina je da samo vi znate svoje telo. Ako primetite bilo kakve fizičke promene na vašem telu, posebno u oblastima sa kojima ste možda ranije imali problema – gde ste pretrpeli prelome, udarce, povrede… I u ovom slučaju nas možete pozvati na telefon 011/40-80-143 ili 063/355-085, naš fizioterapeut će vam pružiti sve neohodne informacije.

063355085
track