Važne uloge stručnog osoblja tokom terapije i vežbi

Važne uloge stručnog osoblja tokom terapije i vežbi
20:31h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Možda ćete na prvu pomisliti – ja nisam profesionalni sportista i meni fizioterapeut ne treba. Međutim, benefiti koje može da vam pruži stručno lice tokom terapije, vežbi, treninga, prevazilaze ciljeve koje imaju profesionalni sportisti.

Bilo da ste neko ko tek započinje svoj put ka rezultatu, ili već imate iskustva, fizioterapeut vam može pomoći da do svojih ciljeva dođete brže, sigurnije i efikasnije.

I dalje mislite kako vam je dovoljno nekoliko tutorijala da pogledate na youtube-u i da se upustite na put ka rezultatu ili mislite da nekoliko video snimaka može da vam ponogne da efikasno savladate vežbe i smanjite bol u leđima? Pročitajte u tom sličaju tekst do kraja.

INDIVIDUALNI PRISTUP I SAVETI

U svetu koji je postao zasićen „fitnes stručnjacima“ posebno na internetu, neophodno je da budete na oprezu. Važno je da pazite čije savete slušate i na kraju dana primenjujete. Ukoliko želite rezultate i da budete sigurni da je baš ta preporuka dobra i bezbedna za vas, neophodan je individualni pristup koji može samo da vam omogući ekspert sa znanjem i iskustvom.

Kvalifikovana osoba će vam dati individualne savete i preporuke u skladu sa vašim ciljem.

Posebno je važno istaći koliko je individualan pristup stručnjaka važan ukoliko imate neko hronično stane/bolove, želite da se oporavite od povrede, želite da nastavite sa vežbama u toku trudnoće ili možda da se vratite fizičkoj aktivnosti nakon porođaja…

SIGURAN, ODRŽIV I SPECIFIČAN PROGRAM VEŽBANJA

Svi smo mi drugačiji i imamo drugačije ciljeve. Zato, ako uzmemo dve osobe koje će da rade isti online trening i isti tip vežbi, najverovatnije neće završiti sa istim rezultatom. Zato je važno da znate da uz stručno lice dobijate osmišljen plan i program koji je kreiran za vas i za vaše potrebe.

Pored toga, uz stručno lice dobijate i ohrabrenje i instrukcije kako da isprobate nove pokrete i vežbe na siguran način koji će otkloniti mogućnost za povredu.

Siguran i održiv program vežbanja je jedan od važnijih benefita, posebno ako imate neku kontraindikaciju koja vam može potencijalno praviti problem prilikom vežbanja.

MOTIVACIJA

Hajde da budemo potpuno iskreni… kažite nam koliko puta ste počeli da vežbate, radite na nekim ciljevima i odustali? Kada vežbate sami, veoma je lako preskočiti trening, isključiti alarm i okrenuti se na drugu stranu i ostaviti svoj rezultat i napredak na dobro poznatom mestu koje se zove SUTRA.

Fizioterapeut je zato tu, da vas motiviše da nastavite dalje, i da svaki dan napredujete i prelazite na novi nivo. Taj osećaj napretka uz motivaciju vam sigurno neće dozvoliti da odustanete.

NOVE IDEJE I INSPIRACIJA

Veoma je lako upasti u rutinu i zbog toga vam brzo može dosaditi određen izbor vežbi. Ovo dodatno može da utiče na raspoloženje i motivaciju i ovo je jedan od uzroka zašto u jednom momentu dolazi do stagniranja, nezainteresovanosti i na kraju, prestajete da vidite i rezultate i napredak.

Stručno lice zna tačno kada i na koji način da unese nešto novo u rutinu, da da novu perspektivu i postavi nove izazove pred vas. Na ovaj način izazov dolazi kako za telo tako i za um. Sve je aktivno, a vaša želja i motivacija da ostvarite cilj postaju samo jači.

EFIKASNOST VEŽBI

U ovom vremenu kad je sve ubrzano, kada non stop negde žurimo i zaista nam predstavlja luksuz da izdvojimo vremena za sebe, efikasnost je nešto što je neophodno.

Zato je uloga stručnog lica ovde od velike važnosti. Fizioterapeut će sprovesti sve neophodne analize i koristeći svoju stručnost osmisliće individualni plan koji će vam pomoći da maksimizirate rezultate u što kraćem roku, povećavajući efikasnost vašeg programa vežbanja.

Ovo je od izuzetne važnosti ako imate ograničeno vreme za vežbanje. Efiksni treninzi sa stručnim licem će se pobrinuti da imate vremena i za sve ostale važne stvari.

REZULTATI

U zavisnosti od vašeg cilja, vežbe sa stručnjakom će vam biti neophodne dva puta nedeljno ili možda jednom u dve nedelje. Ukoliko niste sigurni, uvek možete da nas pozovete za konsultacije, zakažete pregled kako bismo utvrdili šta je najbolje za vas.

Pored stručnog osoblja, u našem centru izrađujemo i predlog plana ishrane kako biste postigli maksimalne rezultate, ukoliko je vaš cilj da izgubite kilograme ili možda izgradite mišićnu masu.

Na vama je da nam kažete vaše ciljeve, a mi ćemo se potruditi da vam pomognemo da ih brzo, sigurno i efikasno postignete.

063355085
track