BEMER terapija i sve šta o njoj treba da znate

BEMER terapija i sve šta o njoj treba da znate
Miloš Paunović
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Naša tela su svakodnevno izložena velikom stresu. Čak i ako vodite zdrav način života, ne pušite, ne pijete, i dalje ste izloženi mnogim vrstama iritacija, poput izduvnih gasova, polena, dlake kućnih ljubimaca… Takođe, način ishrane verovatno opterećuje vaše telo i više nego što znate. Dakle, šta možete učiniti da poboljšate svoje zdravlje, nivo energije i fizičku spremnost? BEMER terapija može biti odgovor.

  1. Šta je BEMER?

BEMER terapija, ili bio-elektromagnetna regulacija energije, koristi neinvazivne, najsavremenije biofizičke medicinske uređaje. Zahvaljujući impulsnom elektromagnetnom polju niskog nivoa, neverovatni mehanizmi zarastanja vašeg tela stimulišu se podsticanjem određene molekularne aktivnosti u ćelijama.

Bez neželjenih efekata ili bola, ovaj tretman povoljno utiče na vitalnost, povećavajući protok krvi za 30%.

  1. Kako mogu da osiguram da tretman deluje optimalno?

Kako biste osigurali što efikasnije lečenje, predlažemo da popijete dosta obične vode pre terapije. Što će osigurati da su nivoi tečnosti u vašem telu optimalni. Takođe biste trebali da obratite pažnju na zdravu ishranu.

Da biste izbegli nepotreban stres, svedite alkohol i nikotin na minimum, jer time smanjujete efikasnost vašeg krvotoka.

Na kraju, trebali biste da budete fizički aktivni, ali ne i da forsirate vaše telo.

  1. Da li ova terapija može da se kombinuje sa mojim trenutnim lekovima i suplementima?

BEMER služi kao neverovatno efikasna preventivna mera za jačanje vašeg tela i imuniteta. Takođe, poboljšava svojstvene mehanizme samoregulacije/samoizlečenja koji deluju u vašem telu.

Međutim, bemer nije dizajniran da zameni tradicionalni plan lečenja koji vam je propisao vaš lekar.

U idealnim slučajevima, u kombinaciji sa određenim suplementima, može se koristiti kako bi se smanjenjile doze lekova koje uzimate.

  1. Kako će bemer terapija uticati na moju izdržljivost?

Budući da ovaj tretman poboljšava zdravlje i efikasnost vašeg krvotoka, intenzitet kojim možete da trenirate drastično se povećava.

Moći ćete da pomerite vaše granice dalje nego ikada ranije u smislu intenziteta i trajanja treninga. Pored toga, brže ćete se oporavljati.

  1. Kada se koristi BEMER terapija?

BEMER terapija se koristi za povećanje protoka krvi. S obzirom na to da su srčane bolesti u samom vrhu u Srbiji, od suštinskog je značaja da održite pravilno funkcionisanje vašeg krvotoka. Ova vrsta terapije se često koristi kao jedna od nekoliko preventivnih mera za srčana oboljenja.

Pored toga bemer terapija se primenjuje i kod:

– degenerativnih promena (hroničnog stanja artritisa),

– postinflamatornih procesa (nakon trauma tkiva muskuloskeletnog sistema, fraktura, distorzija),

– zarastanja rana ili autoimunih bolesti koje se ogledaju promenama na koži (psorijaza, ekcemi, akne),

– hroničnih poremećaja metabolizma (diabetes mellitus),

– otklanjanja mogućnosti infekcija,

– jačanja imunog sistema,

– povećavanja fizičke izdržljivosti, kao i kod pacijenata koji pate od hroničnog umora, stresa, a

primenjuje se i kod pacijenata kod kojih je dijagnostikovana multipla skleroza.

  1. Zašto je cirkulacija važna?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih je dobra cirkulacija ključna za vaše zdravlje. Vaš krvotok se proteže kroz celo vaše telo, od najvećih vena i glavnih arterija do najmanjih kapilara.

Kapilari su neophodni za održavanje razmene kiseonika i hranljivih materija uz istovremeno uklanjanje metaboličkih otpadnih produkata, koji se mogu akumulirati tokom normalne ćelijske funkcije.

Da li znate da su neki od kapilara u našem telu četiri puta uži od pramena kose? Čak su i te male žile važne za zdravu, normalnu ćelijsku funkciju. Ove sitne žile okružuju esencijalna tkiva i vitalne organe, pomažući transport kiseonika i važnih hranljivih materija do mesta gde su im najpotrebnija.

Mnoga istraživanja pokazuju da su fizičke performanse povezane sa efikasnošću vašeg krvotoka.

Vaš cirkulatorni sistem odgovoran je za to da se i kiseonik i svi potrebni hranljivi sastojci dostavljaju u vaše mišiće, organe, ligamente, zglobove, kosti i tetive.

  1. Da li ovaj tretman može da izleči bolesti?

Kao što ova terapija nije zamišljena da u potpunosti zameni lekove, takodje nije dizajnirana ni za lečenje bolesti.

Ako vam je ustanovljena određena bolest, potrebno je da sledite plan lečenja svog ličnog lekara. Bemer terapija može biti u određenim slučajevima dodatak vašem planu lečenja koji će vam olakšati da se izborite sa problemom. A može se koristiti i preventivno.

  1. Kako da znam da li sam dobar kandidat za ovaj tretman?

Bemer terapija može koristiti gotovo svima. Da biste utvrdili da li vam odgovara, možete nas pozvati na 011/40-80-143 ili 063/355-085 i dobiti više informacije.

Ovaj tretman može vam koristiti ako želite da poboljšate kondiciju i smanjite vreme oporavka od sportskih povreda. Takođe, tretman je za vas ako želite da povećate intenzitet treninga i performanse. Ovaj tretman može biti pravi za vas i ako želite da smanjite posledice stresa.

Pored svega toga, možete biti dobar kandidat za ovaj tretman ako želite da poboljšate snabdevanje hranljivim materijama i detoksikaciju tkiva i organa.

Benefita je mnogo, zato nas pozovite za više informacija i besplatne konsultacije.

  1. Ako BEMER tretman poboljšava cirkulaciju, da li će se moj otok pogoršati?

Jedna od prvih stvari koju ljudi učine nakon sportske povrede jeste to da pokušaju da smanje otok. To uglavnom čine hlađenjem povređenog mesta ili nekim drugim metodama brzog lečenja kod kuće.

Zato nas mnogi pitaju da li će ova vrsta terapije pogoršati oticanje zbog poboljšane cirkulacije krvi. Na svu sreću, ova vrsta lečenja ne pojačava oticanje.

  1. Da li bemer terapija može zameniti sportsku masažu?

Ovaj tretman nije zamišljen da zameni sportsku masažu. Međutim, pošto pozitivno utiče na metabolizam vašeg tela, postoji mogućnost da će vam biti potreban manji broj masaža.

  1. Da li je ovaj tretman bezbedan za one sa srčanim aritmijama?

Mnogi se brinu da BEMER terapija nije sigurna za one sa srčanim aritmijama. Teške srčane aritmije jesu potencijalno fatalne i ne treba ih uzimati olako.

Pre nego što utvrdite da li je ovo prava metoda lečenja za vas, prvo se mora dijagnostikovati uzrok vašeg stanja.

Ako je vaša srčana aritmija izazvana određenim nedostatkom minerala, to biste trebali rešiti pre nego što krenete na terapiju.

  1. Mogu li ovu terapiju koristiti za lečenje temperature?

Groznica se leči povećanjem cirkulacije krvi. Stoga je ovo neverovatno efikasna metoda lečenja kada je temperatura u pitanju. Međutim, to ne znači da ovo zeleno svetlo važi za svakoga.

Važno je dijagnostikovati i lečiti uzrok groznice. Zapamtite, groznice se često javljaju kada se imunološki sistem vašeg tela bori sa lošim bakterijama ili virusima koji napadaju vaše telo.

Zato, nekada i nije tako dobra ideja zaustaviti ovaj prirodni proces.

  1. Da li BEMER terapija boli?

Sam proces terapije se odvija u prijatnom i za pacijenta relaksiranom položaju. Koriste se prostirke i posebni dodaci koji se mogu aplikovati na određeni deo tela u zavisnosti od toga da li efekat terapije primenjujemo na skeletno-mišićni sistem ili kožu.

Percepcija tretmana varira od osobe do osobe. Međutim, jedno je univerzalno: tretman nije bolan. Neki klijenti mogu osetiti nežne trnce koji nisu neprijatni. Većina klijenata tretman opisuje slično toploti koju doživljavaju tokom masaže vrućim kamenom. Nakon tretmana se osećate osveženo i opušteno.

Zakažite vaš termin već danas

BEMER terapija ima mnogo neverovatnih prednosti. Ako ste spremni da poboljšate cirkulaciju i kvalitet života na bolje, kontaktirajte nas na 011/40-80-143 ili 063/355-085 da biste zakazali svoj tretman i dobili više informacija. Ukoliko više volite ONLINE ZAKAZIVANJE i tu mogućnost imamo za vas. Dobro nam došli!

063355085
track