X-Wave - Fizijatrik & Estetik
Add more content here...

X-Wave

X-WAVE aparat predstavlja inovativnu metodu lečenja celulita, strija i ožiljaka.

ŠTA JE X-WAVE?


X-WAVE aparat predstavlja inovativnu metodu lečenja celulita, strija i ožiljaka. Ova vrsta terapije zasnovana je na principu pretvaranja kinetičke energije u akustični talas velikog pritiska, uz pomoć posebne tehnologije, u svrhe tretiranja dva osnovna uzroka pojave celulita: fibroze vezivnog tkiva, oko koje se gomilaju masne naslage i prodiranja masnoće u donje slojeve dermisa. Ovi akustični talasi, udruženi sa vibracionom masažom, dizajnirani su tako da ne izazivaju oštećenja na koži, pa je tretman brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan. Aparat utiče na zatezanje vezivnog tkiva, poboljšanje cirkulacije, proizvodnju kolagena, što poboljšava elastičnost kože i podmlađuje je.

    KAKO DELUJE X-WAVE TERAPIJA?

    Klijent se nalazi u udobnom, ležećem položaju, na leđima ili stomaku. Kao kontaktno sredstvo koristi se neutralni gel. Tretman je bezbolan, neinvazivan, traje oko 30 minuta, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana. Važno je naglasiti da efekti terapije BTL X-Wave akustičnim talasima traju i duže od 6 meseci, a veoma je bitno i to da se celulit može držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.

      KAKO SE PRIMENJUJE X-WAVE TERAPIJA?

      Klijent se nalazi u udobnom, rasterećenom položaju,obično leži na leđima ili stomaku, u zavisnosti od regije koja se tretira. Tretman je bezbolan, a u tretiranoj regiji klijent oseća prijatno zagrevanje, nakon čega može nastaviti svoje redovne dnevne aktivnosti, jer na koži nema vidljivih tragova ove procedure. Trajanje tretmana je različito, u zavisnosti od broja tretiranih regija, a tretman svake regije traje obično 15-ak minuta. Potrebno je uraditi 4 tretmana u seriji. Pauza između tretmana je od 7 do 14 dana. Serija se može ponoviti nakon 6 meseci do godinu dana.