Masaža je više od opuštanja: 10 zdravstvenih benefita masaže

Masaža je više od opuštanja: 10 zdravstvenih benefita masaže
Miloš Paunović
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Rezervacija spa, relax tretman, ili sat vremena masaže za mnoge predstavlja samo trenutni predah, međutim, odlazak na masažu može imati veliki uticaj i na poboljšanje vašeg sveukupnog zdravlja.

Masaža može pozitivno da deluje kod mnogih zdravstvenih stanja, a može nekad i značajno da ih ublaži. Ovde mislimo kako na fizičku bol, tako i na posledice stresa i anksioznosti.

Oni koji se odluče da svoj nedeljni raspored obogate i redovnim masažama, ne samo da će uživati u sat, dva opuštanja, već će osetiti poboljšanja i pozitivne efekte masaže u danima i nedeljama nakon samog tretmana!
Dakle, pored opuštajućih efekata, koji su to zdravstveni benefiti koje vam masaže mogu doneti?

1. Masaže smanjuju stres i napetost

Opuštajući spa dan u fizijatrik i estetik centru odličan je način da se opustite i smanjite efekte stresa. Međutim, klijenti koji nas redovno posećuju su primetili da se osećaju opušteno danima, pa čak i nedeljama nakon tretmana. Spa day u fizijatrik i estetik centru podrazumeva
hidromasažu sa vrtložnom kupkom, masažu celog tela i tretman presoterapije.

2. Poboljšava cirkulaciju

Tokom masaže opuštanje mišića i tetiva omogućava bolji protok krvi kroz telo. Poboljšanje cirkulacije može imati brojne pozitivne efekte na ostatak tela, a ta poboljšanja uključuju i smanjen osećaj umora kao i ublažavanje određenih bolnih stanja.

3. Ublažava bol

Oni koji većinu dana provode u sedećem položaju ili s druge strane moraju ceo dan da provedu na nogama, masaža je odličan izbor za tretiranje problematičnih područja. Najčešće su u ovim slučajevima pogođena leđa i kičmeni stub. A najviše pacijenata se javlja sa bolovima u donjem delu leđa i kao i sa problemom hronične ukočenosti. Naši profesionalni fizioterapeuti će tačno moći da lociraju izvor bola i pomognu vam u pravom izboru masaže koja će doneti i najbolje rezultate.

4. Eliminiše toksine

Stimulacija mekih tkiva može pomoći da se oslobodite toksina kroz vaš limfni sistem. Ukoliko masažu kombinujete sa tertmanom presoterapije, ovaj efekat limfne drenaže će će biti još jači i delotvorniji.

5. Masaža poboljšava fleksibilnost

Masaža će osloboditi vaše mišiće napetosti i opustiće ih, pomažući tako vašem telu da ostvari svoj puni potencijal pokreta.

6. Pozitivno deluje na kvalitet sna

Masaža će podstaći opuštanje i poboljšaće vaše raspoloženje. Odlazak u krevet s opuštenim mišićima podstiče i mirniji san, a ujutro ćete se osećati odmorno.

7. Jača imunitet

Stimulacija limfnih čvorova ponovo „puni“ prirodni odbrambeni sistem tela i na taj način pomaže jačanju imuniteta.

8. Masaže smanjuju umor

Poznato je da masaža pozitivno utiče na raspoloženje i poboljšava kvalitet sna, zbog čega se osećate odmornijim i manje istrošenim na kraju dana. Ukoliko još uvek ni jednom sebi niste priuštili bar jedan tretman masaže, sada je vreme da to učinite. Do kraja meseca avgusta u fizijatrik i estetik centru imate 10% popusta na sve masaže kao i na sve spa i relax tretmane.

9. Ublažava depresiju i anksioznost

Masaža može doprineti tome da se oslobode veće količine endorfina u telu, pomažući vam na taj način da se osećate srećno, opušteno i napunjeni novom energijom.

10. Smanjuje otoke nakon operacije

Profesionalna masaža omogućava da se na siguran način nosite sa sportskim povredama ili rehabilitacijom posle operacije.

Ukoliko smatrate da bi vam masaža mogla pomoći da nađete olakšanje u bilo kojem navedenom području ili ukoliko vam je jednostavno potrebno sat vremena samo za vas, možete nas kontaktirati pozivom na 011/40-80-143 ili 063/355-085 i zakazati svoj termin. Ukoliko vam više odgovara online zakazivanje, formu možete ispuniti OVDE.

063355085
track