Bemer terapija

Bemer terapija
Miloš Paunović
16:07h

Zakažite termin

Brzo i jednostavno zakažite termin za pregled slanjem zahteva. Kontaktiraćemo vas u najkraćem roku.

Zakažite termin

Šta predstavlja Bemer terapija?

Bemer terapija svojim elektromagnetnim svojstvima utiče na MIKROCIRKULACIJU(ciljano, na odredjeni deo tela),poboljsava njen rad bioritmičkim širenjem(vazodilatacijom) i skupljanjem (vazokonstrikcijom) i najmanjih krvnih sudova. Ovim procesom,vazomocije, se uzrokuje imuni odgovor u vidu samoizlečenja. Tkiva poprimaju svoje primarne funkcije,snabdevaju se kiseonikom i hranljivim materijama,ubrzava se proces razgradnje i resorpcije produkata inflamacije(upale),izazvane nekom traumom (povredom) ili degeneracijom tkiva.

Kod koga primenjujemo Bemer terapiju?

  • degenerativnih promena (hroničnog stanja artritisa)
  • postinflamatornih procesa (nakon trauma tkiva muskuloskeletnog sistema, fraktura, distorzija)
  • zarastanja rana ili autoimunih bolesti koje se ogledaju promenama na koži ( psorijaza, ekcemi, akne)
  • hronicnih poremećaja metabolizma (diabetes mellitus)
  • otklanjanja mogućnosti infekcija
  • jačanja imunog sistema
  • povećavanja fizičke izdržljivosti, kao i kod pacijenata koji pate od hronicnog umora, stresa, a prisutna je primena i kod pacijenata kod kojih je dijagnostikovana Multipla skleroza (Sclerosis multiplex)

Opšte karakteristike primene Bemer terapije:

Bemer dakle omogućava organizmu kljucne funkcije,odnosno oporavak ,odmor i regeneraciju tkiva, sto posledično dovodi kako do fizičke tako i do psihičke uravnoteženosti koja je u fazi oporavka veoma bitna,posebno pacijentima koji su izloženi bolnim stanjima. Njegova svojstva su toliko korisna da se često mogu koristiti i profilaktički (preventivno).

Kako primenjujemo Bemer terapiju?

Sam proces terapije se odvija u prijatnom, za pacijenta, relaksiranom položaju,uz korisćenje prostirke i posebnih dodatka koji se mogu aplikovati na odredjeni deo tela u zavisnosti od toga da li efekat terapije primenjujemo na skeletno mišićni sistem ili kožu.

U našoj Ambulanti bemer terapiju sprovodimo u prijatnom i udobnom ambijentu sto doprinosi potpunoj relaksaciji i poboljsanju efekta.

Natalija Marković
Strukovni fizioterapeut

063355085
track