Exilis Elite - Fizijatrik i Estetik - AKCIJA - Estetski tretmani
Add more content here...

Estetski tretmani exilis elite terapijom

Višestruko nagrađivani aparat Exilis Elite, poznatog engleskog proizvođača medicinskih i estetskih aparata BTL, je najnaprednije tehnološko rešenje za redukciju masnih naslaga, zatezanje kože i podmlađivanje.

Aparat kombinuje radiofrekvenciju, monopolarne i ultrazvučne talase, koji zagrevanjem i hlađenjem kože dospevaju do dubokog tkiva čime razgrađuju masnoće i dovode do zatezanje kože.

BTL EXILIS ELITE je aparat kojim se može tretirati celo telo

Exilis Elite predstavlja rešenje za tretiranje više problema koji su do sada bili nerešivi kao što je:

  • opuštena koža stomaka,
  • vrata, ruku,
  • koža iznad kolena.

Radiofrekvencije utiče na kotrakciju kolagena, što na nivou molekula dovodi do izdvajanja molekula vode iz molekula kolagena, te se kolagen remodelira što rezultira zatezanjem kože.

Kao alternativa invazivnoj metodi liposukcije, Exilis Elite danas je najbrži i najsnažniji uređaj za neinvazivne estetske tretmane. Zadovoljstvo klijenta proizlazi iz činjenice da se već nakon prvog tretmana gubi par santimetra, a nakon 4 do 6 tretmana može se izgubiti od 4 do 15 cm u obimu željene regije. Interesantno je to da aparat ima pozitivno kumulativno dejstvo, te se rezultati mogu očekivati i 2 meseca nakon završenog tretmana.

BTL EXILIS ELITE je kombinacija monopolarne radiofrekvencije i ultrazvuka sa modulom za hlađnje i zahvaljujući njima osigurava se delovanje na različitoj dubini, što omogućava da se radi po slojevima u isto vreme topeći masne naslage i zatežući elastična vlakna. Zahvaljujući ovoj tehnologiji BTL EXILIS ELITOM je najefikasniji aparat u svojoj kategoriji na svetskom tržištu sa čak 85% zadovoljstva klijenata, što ga stavlja daleko ispred konkurencije.

Koje sve regije tretiramo Exilis Elite aparatom?

Exilis Elite poseduje 2 sonde kojima se tretira lice ili telo. Kod tretmana kože lica, talasi koje emituje podstiču remodeliranje tj. stvaranje novog kolagena, neokolagenizaciju, tako da bore postaju pliće, a samo lice deluje odmornije i mlađe. U toku tretmana se može izgubiti podbradak i ukloniti fleke, a kod kože koja je sklona pucanju kapilara nema kontraindikacija.

U zoni lica tretira se:

  • područje oko očiju,
  • vrat,
  • područje vilice, a
  • najbolji efekti na telu dobijaju se tretiranjem abdomena, ruku, butina, struka, dekoltea, kolena i masnih naslaga na leđima.

Kakvi su efekti i koliko Exilis tretmana  je pogodno uraditi?

Kao neinvazivna alternativa koja pruža vidljive rezultate, Exilis je daleko prihvatljiviji u odnosu na druge procedure kao što su liposukcija, „facelift“, zatezanje kapaka (blefaroplastika).

Rezultati postignuti Exilisom su dugotrajni, a održivost rezultata zavisi od prehrambenih navika i opšteg životnog stila samog pacijenta. Tretmani su bezbolni, a osećaj topline koji se stvara unutar tkiva je prijatan, jer režim za hlađenje osigurava izostanak bilo kakvog neugodnog osećaja i čini Exilis sigurnim za sve tipove kože.

Iako je svaki klijent drugačiji, najčešće je potreban niz od 4 tretmana, pacijenti koji žele redukovati veću površinu mogu to učiniti u nizu od 6 tretmana, u razmacima od 7 do 14 dana.

Važno je napomenuti da se u toku tretmana ne gubi kilaža, već obim. Razlaganjem masnih naslaga možete uticati na smanjenje obima tačno željenih regija koje niste uspeli da korigujete držanjem dijeta i vežbaljem.

Koliko traje tretman i kome se preporučuje?

Exilis tretmani traje 15 minuta po regiji kada je u pitanju telo, kada tretiramo regiju lica, trjanje po regiji iznosi od 5 do 10 min , pogodni su za svaku starosnu dob (od 20 do 70+ godina), jedino treba obratiti pažnju na pacijente sa metalnim implantantima u području koji  se planira tretirati ( veštačka kolena, kukovi), pacemaker, a tretmani se ne preporučuju dojiljama i trudnicama.

U našoj Ambulanti tretman exilis aparatom sprovodimo u prijatnom i udobnom ambijentu sto doprinosi potpunoj relaksaciji i poboljsanju efekta.

Natalija Marković
Strukovni fizioterapeut