REVITALIZACIJA LICA 

Postoje brojni faktori koji utiču na procese starenja kože. Štetni uticaji spoljašnje sredine, ubrzan način zivota, UV zračenje, nedovoljno uzimanje tečnosti, pušenje, ali i nezdrava ishrana i stres utiču na kožu lica i dovode do njenog ubzanog starenja.

 Zbog svih ovih uticaja koža gubi elastičnost i teksturu. Takođe, s vremenom dolazi do smanjenja broja kolagenih vlakana, što dovodi do opuštanja koze, gubitka volumena, kao i pojave bora.

Svi ovi procesi starenja se ne mogu zaustaviti, ali se mogu tretirati i znatno usporiti.

U cilju revitalizacije lica primenjujemo neinvazivne metode koje uključuju : 

  • tretman exilis elite aparatom 

  • manuelnu masažu lica

  • vežbe za podizanje tonusa mišića lica i vrata

Evaluacija (procena) stanja pacijenata za revitalizaciju lica 

Program revitalizacije kože lica predstavlja primenu manuelnih i aparaturih tehnika u cilju smanjenja bora i zatezanju kože lica, vrata i dekoltea. Pregled lekara specijaliste i strukovnog fizioterapeuta uz kompletnu anamnezu predstavlja način na koji dolazimo do zaključka koji tretman treba sprovesti i kakvim intenzitetom.

Program je individualan i zavisi od želja i mogućnosti klijenta.

Plan i program revitalizacije lica

Detoksikacija kože lica 


Detoksikacija
je prvi korak revitalizacije. Potrebno je pokrenuti protok limfe, odnosno pomoći tkivu kože da izbaci štetne materije, da se pročisti, a istovremeno sačuva svoju strukturu.

Drugim rečima, potrebno je podstaknuti metabolizam kože – iskoristiti korisne sastojke i aktivne stvari koje sadrže kozmetički proizvodi. Pročišćena koža ujedno je i bolje prokrvljena koža.

Exilis elite tretman

Tretmanom Exilis elite aparatom dolazi do stvaranja novih lanaca kolagenih vlakana i vrši njihovu reorganizaciju, poboljšava tonus kože, smanjuje dubinu bora u predelu lica, vrata i dekoltea.

exilis elite

manuelna masaža

Manuelna masaža lica

Manuelna masaža lica usporava proces starenja kože lica, vraća tonus mišićima lica, smanjuje bore, poboljšava cirkulaciju i vraća sjaj i elastičnost koži. Osim toga deluje relaksirajuće, opušta i smanjuje stres i glavobolje. Pored toga, rade se i vežbe za podizanje mišićnog tonusa lica.

Mezoterapija 

Mezoterapija predstavlja tretman za osveženje i podmlađivanje kože lica uz pomoć malih doza koktela u kojima se nalaze vitamini, minerali, hijaluronska kiselina. Ovi kokteli se uz pomoć iglica ubrizgavaju u srednji sloj kože, odakle brzo doprema hranljive materije u kapilare i podstiče odvođenje štetnih produkata metabolizma. Mezoterapija osvežava, podmlađuje i hidrira kožu, stimuliše mikrocirkulaciju, povećava tonus i elastičnost kože, osvežava lice, smanjuje postojeće bore.